DECRET 21/2003, de 21 de gener, pel qual s'estableix el procediment per fer efectiu el dret de petició davant les administracions públiques catalanes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 21/2003, de 21 de gener, pel qual s'estableix el procediment per fer efectiu el dret de peticiÛ davant les administracions p˙bliques catalanes.

L'article 29 de la ConstituciÛ reconeix, com a dret fonamental, el dret de peticiÛ. La Llei org‡nica 4/2001, de 12 de novembre, regula aquest dret d'acord amb la doctrina del Tribunal Constitucional continguda en diverses interlocutÚries i sentËncies.

Si bÈ aquesta Llei en fa una regulaciÛ precisa i detallada, es considera oport˙, per tal de facilitar l'exercici del dret de peticiÛ davant les administracions p˙bliques catalanes, regular el procediment que cal seguir quan les peticions s'adrecin a aquestes administracions. En aquest sentit, el present Decret desenvolupa els aspectes del procediment que sÛn especÌfics de les administracions p˙bliques catalanes, tenint en compte especialment les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, q¸estiÛ que ha estat regulada de forma innovadora pel Govern de la Generalitat.

Atesa l'habilitaciÛ continguda en la disposiciÛ final ˙nica de la Llei org‡nica 4/2001, de 12 de novembre, de regulaciÛ del dret de peticiÛ, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de GovernaciÛ i Relacions Institucionals i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

¿mbit

…s objecte d'aquest Decret regular el procediment per fer efectiu el dret de peticiÛ, reconegut en l'article 29 de la ConstituciÛ i regulat mitjanÁant la Llei org‡nica 4/2001, de 12 de novembre, davant les administracions p˙bliques catalanes.

Article 2

Titulars del dret i destinataris

El dret de peticiÛ el pot exercir qualsevol persona fÌsica o jurÌdica, independentment de la seva nacionalitat, davant l'AdministraciÛ de la Generalitat i els ens locals, aixÌ com davant els Úrgans de direcciÛ i d'administraciÛ dels organismes i entitats vinculats o dependents, respecte de les matËries de la seva competËncia.

Article 3

Objecte

Les peticions poden tenir per objecte qualsevol assumpte o matËria comprËs en l'‡mbit de competËncies de l'AdministraciÛ destinat‡ria de la peticiÛ, amb excepciÛ d'aquells assumptes per als quals existeixi un procediment especÌfic.

Article 4

FormalitzaciÛ i presentaciÛ

4.1††Les peticions s'han de formalitzar per escrit mitjanÁant qualsevol mitj‡ que permeti acreditar-ne l'autenticitat. L'escrit de peticiÛ, juntament amb la documentaciÛ que s'hi adjunti, s'ha de presentar a les dependËncies de l'entitat competent sobre l'objecte de la peticiÛ o davant qualsevol altre registre o dependËncia admËs a aquest efecte per la Llei 30/1992, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙.

4.2††TambÈ es poden presentar a travÈs d'Internet, sempre que es compleixin els requisits establerts en l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR