DECRET 276/2003, de 21 d'octubre, que modifica el Decret 348/2001, de 4 de desembre, pel qual es regulen els centres de bronzejat artificial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 276/2003, de 21 d'octubre, que modifica el Decret 348/2001, de 4 de desembre, pel qual es regulen els centres de bronzejat artificial.

El Decret 348/2001, de 4 de desembre, va establir els requisits que han d'acomplir els bancs solars, va concretar uns coneixements mínims de formació del personal que treballa en els centres de bronzejat, va determinar els requisits de les instal·lacions i va preveure la informació mínima que s'ha de donar a les persones usuàries, sobretot pel que respecta a la seva salut i seguretat.

L'article 8 del Decret esmentat, establia una prohibició genèrica de prestació d'aquests serveis a menors de 16 anys, llevat que els menors acreditessin documentalment mitjançant informe mèdic la conveniència de la utilització.

Els articles 9 i 10 del Decret 348/2001, de 4 de desembre, concreten els advertiments a incloure en el preceptiu cartell informatiu així com els que s'han de lliurar als nous usuaris a través d'un fulletó informatiu.

D'altra banda, la recent publicació del Reial decret 1002/2002, de 27 de setembre, d'àmbit estatal, estableix la prohibició d'utilització d'aquests serveis en els centres de bronzejat als menors de 18 anys. A més, la normativa estatal incorpora nous continguts informacionals tant al cartell com al fulletó a facilitar a les persones usuàries.

Aquestes circumstàncies aconsellen, en virtut del principi de seguretat jurídica establir la prohibició de prestació d'aquests serveis a menors d'edat. Igualment, resulta convenient afegir els requisits incorporats per la norma estatal quant als advertiments i precaucions a fer a les persones usuàries respecte als riscos que aquesta activitat pot generar. S'aconsegueix així concretar un criteri únic en el tractament normatiu de la matèria, aportar claredat i facilitar l'acompliment per les empreses afectades.

En conseqüència, i de conformitat amb el que disposa l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 8 del Decret 348/2001, de 4 de desembre, que queda redactat de la manera següent:

"Article 8

"Es prohibeix la prestació dels serveis que regula aquest Decret a les persones usuàries menors de 18 anys.

Aquesta prohibició ha d'estar indicada de manera clara a l'entrada del centre.

Article 2

Es modifica l'article 9 del Decret 348/2001, de 4 de desembre, que queda redactat de la manera següent:

"Article 9

"Informació a les persones usuàries

"9.1 En la recepció, sala d'espera o entrada a l'establiment hi haurà un cartell informatiu fàcilment visible al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR