ORDRE SLT/55/2010, de 8 de febrer, per la qual es regula el Consell Assessor de Tractaments Farmacològics d'Alta Complexitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

SLT/55/2010, de 8 de febrer, per la qual es regula el Consell Assessor de Tractaments Farmacològics d'Alta Complexitat.

L'oferta farmacèutica es caracteritza per un elevat nivell d'innovació que comporta la constant aparició de nous medicaments que, en els darrers anys, són majoritàriament d'utilització en l'àmbit hospitalari.

Dins d'aquests nous medicaments, es troben els tractaments farmacològics d'alta complexitat que són fàrmacs preferentment d'utilització hospitalària i inclosos en algun dels següents supòsits: teràpies farmacològiques orfes, per diagnosticar, prevenir o tractar afeccions amb risc per a la vida o de caràcter molt greu, poc freqüents que afecten a no més de 5 persones de cada 10.000 persones a nivell de la Unió Europea, medicaments de teràpia avançada: medicaments de teràpia gènica, medicaments de teràpia cel·lular somàtica i teràpia tissular, incloent també la teràpia avançada per al tractament del càncer, aquells fàrmacs l'aprovació dels quals per part de la agència europea del medicament (EMEA) els adjudica la categoria de .Conditional approval. o .Exceptional circumstances. perquè manca informació sobre eficàcia i/o seguretat clínica del fàrmac, fàrmacs als quals, en relació amb la seguretat del medicament, el programa de gestió de riscos exigeixi la incorporació d'activitats addicionals (no rutinàries) de minimització de riscos, altres tractaments farmacològics innovadors quant a procediment d'obtenció i fabricació, noves indicacions terapèutiques per a malalties o condicions per a les quals no es disposava d'intervencions efectives, i altres.

La incorporació d'aquests medicaments a la pràctica clínica requereix implantar una política de medicaments basada en l'avaluació i selecció de medicaments, que permeti conèixer el valor terapèutic real del medicament, el lloc en terapèutica, les condicions d'utilització i també el cost eficàcia incremental.

Així mateix, és necessari desenvolupar estratègies per fer efectiu un seguiment continuat dels avenços terapèutics significatius i dels resultats de salut en la població tractada.

Des de la perspectiva de la sostenibilitat del sistema sanitari, els tractaments d'alta complexitat suposen un repte important, tant per a l'administració autonòmica com per a les entitats proveïdores, sent necessari avançar en un model de finançament amb una major corresponsabilització de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR