ORDRE PRE/160/2006, de 31 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de pel·lícules doblades o subtitulades en llengua catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/160/2006, de 31 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de pel·lícules doblades o subtitulades en llengua catalana.

D'acord amb el Decret 216/2005, d'11 d'octubre, d'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística, una de les funcions d'aquest òrgan és establir i desenvolupar polítiques que tendeixen a fomentar els usos de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat i la disponibilitat de productes i serveis en català. En concret, té la funció d'impulsar específicament el cinema en català i de gestionar les convocatòries d'ajuts a iniciatives vinculades a aquesta activitat.

La Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, té com a objectiu principal, entre altres, emparar i fomentar l'ús el català per tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i normalitzar i fomentar l'ús del català en el món socioeconòmic. La Llei esmentada preveu que el Govern de la Generalitat ha d'afavorir, estimular i fomentar el doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules d'expressió original no catalana, i la distribució en qualsevol format, i l'exhibició d'aquests productes.

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent, en especial l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de pel·lícules doblades o subtitulades en llengua catalana, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició addicional

Sens perjudici d'allò que disposa la base 3 de l'annex d'aquesta Ordre, de forma excepcional, per a la convocatòria corresponent a l'any 2006 s'inclouen també les pel·lícules estrenades al mes de desembre de 2005.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/27/2005, de 14 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de pel·lícules doblades o subtitulades en llengua catalana.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació en el DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 31 de març de 2006

Josep Bargalló Valls

Conseller primer

Annex

Bases

.1 Règim jurídic

El regim jurídic aplicable a les subvencions que regulen aquestes bases l'integren els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions, en tot allò que no contradigui o s'oposi als preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

.2 Empreses destinatàries

Poden optar a aquestes subvencions les empreses de distribució cinematogràfica que hagin realitzat o que estiguin interessades a realitzar el doblatge o la subtitulació en català de pel·lícules en versió original en llengua no oficial a Catalunya i de qualsevol procedència.

Les empreses distribuïdores han d'estar inscrites en el registre d'empreses audiovisuals corresponent.

.3 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és promoure iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de pel·lícules doblades o subtitulades en llengua catalana.

Es poden concedir subvencions per als conceptes següents:

  1. Per a despeses de doblatge al català de pel·lícules.

  2. Per a despeses de subtitulació al català de pel·lícules.

  3. Per a despeses de copiatge.

  4. Per a despeses de promoció.

    Seran objecte de subvenció els llargmetratges adreçats a sales o circuits eminentment comercials. En queden exclosos els que hagin rebut ajuts de la Generalitat de Catalunya per a la producció.

    Les pel·lícules per a les quals es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR