DECRET 201/2002, de 23 de juliol, de modificació del Decret 253/1993, de 8 d'octubre, pel qual s'estableix el procediment d'autorització i règim jurídic de les farmacioles.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET

201/2002, de 23 de juliol, de modificació del Decret 253/1993, de 8 d'octubre, pel qual s'estableix el procediment d'autorització i règim jurídic de les farmacioles.

El Decret 253/1993, de 8 d'octubre, pel qual s'estableix el procediment d'autorització i règim jurídic de les farmacioles (DOGC núm. 1816, de 3.11.1993), va desplegar l'article 10 de la Llei 31/1991, de 13 de desembre, d'ordenació farmacèutica de Catalunya i regula tant els requisits tecnicosanitaris i de funcionament d'aquests establiments farmacèutics com el procediment per a la seva autorització.

Tenint en compte que les farmacioles han de donar cobertura a aquells nuclis de població que per raó de llunyania, dificultats de comunicació o alta concentració de temporada requereixin d'un establiment farmacèutic, es considera convenient, d'una banda, reduir les distàncies a exigir respecte de l'oficina de farmàcia o farmaciola més propera per autoritzar-ne la instal·lació, i de l'altra, adequar els procediments d'autorització d'aquests centres de manera que es puguin valorar les necessitats d'assistència farmacèutica de la població a la qual han de donar servei, així les entitats locals que sol·licitin una farmaciola han de presentar un informe detallant les necessitats de la població, i els farmacèutics i les farmacèutiques sol·licitants han d'indicar l'horari d'atenció al públic i la cartera de serveis que prestarà la farmaciola.

Conseqüentment, i a fi de donar més transparència al procediment, quan els òrgans de govern del municipi o la comarca sol·licitant designin el local hauran de expressar les condicions en què serà objecte de cessió al farmacèutic o la farmacèutica que resulti titular de la farmaciola; també en el moment de valorar els mèrits entre els farmacèutics i les farmacèutiques que sol·liciten ser titulars de la farmaciola s'afegeix una nova circumstància a tenir en compte, com és un major horari d'atenció al públic de la farmaciola.

Aquest Decret ha estat sotmès a informació pública, de conformitat amb l'article 64 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Per tot l'exposat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 3 del Decret 253/1993, de 8 d'octubre, pel qual s'estableix el procediment d'autorització i règim jurídic de les farmacioles, que queda redactat de la manera següent:

"Article 3

"Règim jurídic per a l'establiment d'una farmaciola

"3.1 Es pot autoritzar l'obertura d'una farmaciola:

"a) Per raó de llunyania del nucli de població proposat a l'oficina de farmàcia més propera, sempre que el local on es pretén ubicar la farmaciola es trobi a una distància no inferior a 2.000 metres de l'oficina de farmàcia o farmaciola més properes.

"b) Per raó de dificultats de comunicació per accedir al nucli de població, sempre que s'acrediti l'existència d'una circumstància d'entitat que impliqui una dificultat real per accedir del nucli proposat a l'oficina de farmàcia o farmaciola més properes, i el local on s'instal·li la farmaciola es trobi a una distància no inferior a 1.500 metres de l'oficina de farmàcia o farmaciola més properes.

"c) Per raó d'alta concentració de població de temporada, quan el nucli proposat s'incrementi pel turisme de temporada, com a mínim en un 100% de la seva població censada, durant un període mínim de 30 dies anuals, i sempre que aquest increment sigui superior a 1.000 persones. En aquest supòsit, la distància del local on s'instal·li la farmaciola no serà inferior a 2.000 metres de l'oficina de farmàcia o farmaciola més properes.

"3.2 Les distàncies a què es refereixen els apartats anteriors d'aquest article s'han de comptar pel vial més curt segons les previsions del Decret 141/1992, de 22 de juny, pel qual s'estableix el procediment de mesurament de les distàncies que les oficines de farmàcia han de guardar envers les més properes i els centres d'atenció primària...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR