DECRET 357/1989, de 19 de desembre, pel qual s'estableix el funcionament del fons forestal de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, en el títol 3, referent a la conservació i millora dels terrenys forestals, i més concretament l'article 41, creà el fons forestal de Catalunya i establí els trets bàsics que el configuren i defineixen.

La seva creació s'integra en el conjunt de mesures de prevenció dels incendis forestals i de reforestació dels terrenys afectats pel foc i constitueix un nou instrument de la política forestal de la Generalitat.

Cal, doncs, establir i regular els diferents aspectes de l'estructura i el funcionament del fons forestal de Catalunya per tal d'aconseguir que s'assoleixin amb eficàcia els objectius que li són propis.

En conseqüència, a proposta dels consellers d'Economia i Finances i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

El fons forestal de Catalunya, creat per la Llei 6/1988, és adscrit al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i gestionat desconcentradament per la Direcció General del Medi Natural.

Article 2

La totalitat dels recursos del fons forestal de Catalunya es destinaran a la realització dels treballs i les actuacions necessaris per a la prevenció dels incendis forestals i a la reforestació dels terrenys afectats pel foc.

Article 3

El fons forestal de Catalunya es nodreix dels recursos següents:

  1. Les consignacions pressupostàries que s'estableixin anualment.

  2. L'import dels aprofitaments i les ocupacions de forests d'utilitat pública de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya, gestionats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

  3. Les taxes per la prestació de serveis i l'execució de treballs en matèria forestal, gestionades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

  4. L'import de les sancions en matèria forestal o d'incendis.

  5. Els altres ingressos que s'estableixin o es puguin establir.

Article 4

La Direcció General del Medi Natural elaborarà anualment una proposta de programa de les actuacions i els treballs que s'hagin de realitzar amb càrrec al fons, que serà aprovat pel conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 5

Podran anar a càrrec del fons forestal les inversions que realitzi l'administració forestal per a la reforestació o per a l'adopció de mesures de prevenció d'incendis en forests gestionades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 6

6.1 També podran ser beneficiaris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR