ORDRE ENS/66/2014, de 12 de març, per la qual s'aproven les bases específiques d'un programa de subvenció per dotar de finançament addicional els centres privats que presten el Servei d'Educació de Catalunya en entorns de característiques socioeconòmiques desafavorides, i s'obre la convocatòria pública corresponent al curs acadèmic 2013-2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

D’acord amb l’article 48.5 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació, l’Administració educativa aporta recursos addicionals als centres que presten el Servei d’Educació de Catalunya en funció de les característiques socioeconòmiques de la zona i la tipologia de les famílies dels alumnes que atén el centre.

Així mateix, l’article 201.1 de l’esmentada llei preveu que el Departament d’Ensenyament pot establir un finançament addicional per als centres que presten el Servei d’Educació de Catalunya que desenvolupin estratègies orientades a assegurar l’equitat i a fer possible el millorament dels resultats educatius. Aquest finançament addicional ha de permetre, en els centres en què s’apliqui, la gratuïtat total de l’horari escolar.

A més, l’article 202 de la mateixa llei estableix que el Departament, per raons d’oportunitat social, d’equitat o de no-discriminació per raons econòmiques, ha d’establir ajuts i atorgar beques amb relació a activitats complementàries i extraescolars.

Mitjançant l’Ordre ENS/186/2013, d’1 d’agost (DOGC núm. 6443, de 21.8.2013), es van aprovar les bases generals i les bases específiques de dos programes de subvenció adreçats a centres educatius privats concertats i es va obrir la convocatòria pública corresponent al curs acadèmic actual. Aquesta Ordre conté les bases específiques d’un nou programa de subvenció adreçat a centres educatius privats concertats, i també obre la convocatòria pública corresponent al curs 2013-2014.

Per això, d’acord amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases específiques del programa de subvenció per dotar de finançament addicional els centres privats que presten el Servei d’Educació de Catalunya en entorns de característiques socioeconòmiques desafavorides, que consten a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir convocatòria pública corresponent al curs acadèmic 2013-2014, del programa de subvenció que aprova l’article 1. Aquesta convocatòria es regeix per les bases generals aprovades per l’Ordre ENS/186/2013, d’1 d’agost (DOGC núm. 6443 de 21.08.2013), i per les bases específiques que conté aquesta Ordre.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds és de 10 dies hàbils a comptar a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Quan les bases aprovades es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d’Ensenyament, aquesta referència s’entén realitzada al Consorci d’Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d’acord amb el règim d’assumpció de funcions per part de l’esmentat Consorci.

Article 5

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR