ORDRE ENS/244/2011, de 30 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a l'alumnat amb necessitats educatives especials per discapacitats psíquiques, motrius o sensorials matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, llevat dels de la ciutat de Barcelona, per a l'assistència a convivències escolars, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2010-2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/244/2011, de 30 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a l'alumnat amb necessitats educatives especials per discapacitats psíquiques, motrius o sensorials matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, llevat dels de la ciutat de Barcelona, per a l'assistència a convivències escolars, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2010-2011.

La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, es fa ressò al llarg del seu articulat del sistema públic de beques i ajuts per a l'estudi amb objectius tan diversos com són compensar les desigualtats econòmiques i socials, incentivar l'estudi, procurar la participació de les famílies en el procés educatiu i impulsar aquelles iniciatives que afavoreixin la innovació pedagògica i curricular, o bé promoure la realització d'activitats complementàries i extraescolars, més enllà de l'horari lectiu.

En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament vol donar suport econòmic per tal que l'alumnat amb necessitats educatives especials per discapacitats psíquiques, motrius o sensorials, matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics, pugui fer front a les despeses ocasionades per la seva participació en convivències escolars. Aquestes activitats representen un mitjà educatiu enriquidor per reforçar l'autonomia personal i social de l'alumnat amb necessitats educatives especials per l'experimentació de situacions i vivències que els proporciona el coneixement d'un ambient diferent de l'habitual, i perquè els facilita l'apropament a la natura i la convivència amb els seus companys i educadors.

Per això, d'acord amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

Bases

Aprovar les bases per a l'atorgament de subvencions a l'alumnat amb necessitats educatives especials per discapacitats psíquiques, motrius o sensorials matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, llevat dels de la ciutat de Barcelona, que hagi assistit a convivències escolars, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions a l'alumnat amb necessitats educatives especials per discapacitats psíquiques, motrius o sensorials matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, llevat dels de la ciutat de Barcelona, per a l'assistència a convivències escolars, durant el curs 2010-2011, la qual es regeix per les bases reguladores que aprova l'article anterior.

Article 3

Import i pressupost

Es destina a l'atorgament d'aquestes subvencions un import màxim de 251.000,00 euros, amb càrrec al crèdit EN0704 D/480000100/4250/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2011.

Article 4

Sol·licituds

4.1 L'alumnat ha de formalitzar la sol·licitud i l'ha de lliurar al centre educatiu, d'acord amb el model que es pot trobar a la pàgina web del Departament d'Ensenyament (http://www.gencat.cat/ensenyament).

4.2 Els centres han de trametre les sol·licituds de l'alumnat a la Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament, juntament amb la resta de documentació corresponent, en el termini de 20 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

Reso...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR