RESOLUCIÓ de 16 de juliol de 1999, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per al sector Treballadores Familiars de Catalunya per als anys 1999-2000 (codi de conveni núm. 7901525). (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3155, pàg. 7352, de 6.6.2000).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

de 16 de juliol de 1999, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per al sector Treballadores Familiars de Catalunya per als anys 1999-2000 (codi de conveni núm. 7901525). (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3155, pàg. 7352, de 6.6.2000).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Vist el text del Conveni col·lectiu per al sector Treballadores Familiars de Catalunya per als anys 1999-2000, subscrit, per la part empresarial, per la representació de l’Associació Empresarial Iniciativa Social i, per part dels treballadors, per la representació de Comissions Obreres (Federació de Serveis) i de la Unió General de Treballadors (Federació de Serveis) el dia 20 de maig de 1999, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, i altres normes d’aplicació,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball per al sector Treballadores Familiars de Catalunya per als anys 1999-2000 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

—2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 16 de juliol de 1999

José Antonio Gómez Cid

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de Treballadores Familiars de Catalunya

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni serà d’aplicació a tot el territori de Catalunya.

Article 2

Àmbit funcional

Quedaran afectades pel present Conveni totes les empreses de caire privat i d’iniciativa social que prestin el servei d’Ajuda a domicili a la Comunitat Autònoma de Catalunya. L’Ajuda a domicili es defineix com un servei comunitari de caràcter social i polivalent prestat per professionals, que es dirigeix a restablir, mantenir i/o incrementar el nivell de benestar físic, psicològic, social i afectiu de les persones destinatàries, tant en el seu domicili com en els centres assistencials propis dels concerts amb les empreses de l’àmbit d’atenció domiciliària.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni afectarà a tot el personal en règim de contracte de treball i a les empreses incloses en l’àmbit territorial i funcional.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni s’aplicarà a partir de la data de la seva publicació, excepte el seu contingut salarial que entrarà en vigor a partir del moment en que es formalitzin les noves contretes del servei. En qualsevol cas, l’aplicació del contingut salarial del Conveni no podrà demorar-se més enllà d’un any des de la signatura del mateix. Durant l’interval temporal entre ambdós moments, es mantindran els salaris existents a 15 de setembre de 1998, amb les oportunes actualitzacions segons l’IPC de cada any, i allò sense perjudici de l’establert a l’art. 8.

La vigència del Conveni es mantindrà des de la data de la seva publicació fins el 31 de desembre del 2000. Es denunciarà amb una antelació de tres mesos.

La Comissió negociadora del nou Conveni quedarà vàlidament constituïda, com a màxim, quinze dies abans de la data de finalització de la vigència del Conveni.

Article 5

Comissió paritària mixta

La Comissió paritària mixta estarà formada per 3 representants sindicals dels sindicats signants del present Conveni i tres representants de la patronal. Per a les reunions que s’hagin de celebrar al moment de la discussió del Conveni, la representació podrà augmentar-se fins a 5 membres per a cadascuna de les dues parts.

Aquesta Comissió, serà l’encarregada de vigilar, aplicar i interpretar l’establert al present Conveni, així com qualsevol discrepància a l’aplicació de la legislació laboral vigent.

Qualsevol de les parts podrà convocar la Comissió paritària mixta, amb un preavís o comunicació de l’ordre del dia a tractar i la documentació necessària, amb una antelació de 48 hores.

La Comissió paritària mixta, en el termini màxim de 10 dies, donarà la resolució acordada, que serà comunicada a tots els afectats al llarg dels 5 dies següents i que tindrà caràcter vinculant.

Article 6

Condicions més beneficioses

Es mantindran aquelles millores personals i/o col·lectives que es tinguin reconegudes per a les treballadores a l’actualitat, bé siguin de caràcter parcial o total.

Article 7

Jornada

S’estableix una jornada màxima de 37 hores setmanals amb un descans de 20 minuts, considerat com a de treball efectiu a tots els efectes, que es realitzarà, de manera continuada, de dilluns a divendres en un horari comprès entre les 8 i les 20 hores.

Si per necessitats, el servei s’hagués d’atendre fora de la jornada habitual, podrà utilitzar-se fins a un màxim del 10% del conjunt de la jornada dels treballadors del centre per a la seva realització, fora de la seva jornada continuada, inclosa la perllongació de jornada de 20 a 22 hores.

En cas de no poder cobrir aquests serveis amb treballadors del mateix centre, podrà encarregar-se la seva realització a treballadors d’altres centres, tot i sempre utilitzant criteris de proximitat amb els serveis que es realitzin habitualment, sense que això suposi perllongació de la jornada màxima en cap dels casos.

Sempre que hi haguessin persones que, de manera voluntària, volguessin realitzar els serveis fora de la jornada habitual, l’empresa tindrà en compte aquesta voluntarietat.

Sempre que les necessitats del servei ho exigeixin, s’utilitzaran criteris rotatoris per a cobrir els serveis de dissabtes i festius, sempre i quan els esmentats serveis no constitueixin un servei habitual, dins les jornades de treball de la treballadora.

El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR