ORDRE ENS/109/2011, d'1 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a associacions i organitzacions professionals d'ensenyants, i a altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, per a la realització d'activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari i per a despeses de funcionament, informació i difusió, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2010-2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/109/2011, d'1 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a associacions i organitzacions professionals d'ensenyants, i a altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, per a la realització d'activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari i per a despeses de funcionament, informació i difusió, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2010-2011.

El Departament d'Ensenyament preveu en el seu Pla de formació permanent un conjunt d'accions encaminades a facilitar al professorat la participació en activitats de formació permanent.

A Catalunya hi ha entitats que tenen entre els seus objectius la formació permanent del professorat d'ensenyament no universitari, les quals, periòdicament o al final del període lectiu anual com és el cas de les escoles d'estiu, organitzen activitats de formació que són d'interès per a l'actualització de coneixements i la millora de la pràctica docent del professorat de nivells educatius no universitaris.

La concessió de subvencions a entitats com les descrites es troba entre les accions que emprèn el Departament d'Ensenyament per afavorir la participació del professorat en activitats de formació permanent. L'objectiu de les subvencions és aconseguir que el professorat de nivells educatius no universitaris pugui accedir a les activitats de formació permanent amb costos d'inscripció reduïts i incrementar les oportunitats d'aquest col·lectiu.

Així mateix, l'interès per fomentar la vida associativa dels col·lectius d'ensenyants i afavorir la tasca de renovació pedagògica i les iniciatives que duen a terme fa que el Departament d'Ensenyament vulgui donar suport a diverses activitats pedagògiques i culturals realitzades per ensenyants agrupats arreu de les comarques de Catalunya, i oferir ajut econòmic a les seves despeses de funcionament, informació i difusió.

El Departament d'Ensenyament vol promoure la realització d'aquestes actuacions mitjançant l'atorgament dels ajuts que permetin les disponibilitats pressupostàries. Part d'aquestes actuacions es troben cofinançades en virtut dels acords establerts en el Conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Educació i la Comunitat Autònoma de Catalunya per al Pla de suport a la implantació de la LOE.

Per això, de conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat,

Ordeno:

Article 1

Bases

Aprovar les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a l'atorgament de subvencions a les associacions i organitzacions professionals d'ensenyants i altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, per contribuir al sosteniment de les despeses ocasionades per la realització d'activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari i per a despeses de funcionament, informació i difusió.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió de les subvencions corresponents a les activitats realitzades durant el curs 2010-2011, que es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre. Les activitats s'han de realitzar no més tard del 31 d'agost de 2011.

Article 3

Sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar adreçades a la Direcció General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, d'acord amb els impresos normalitzats que es poden trobar a la pàgina http://www.gencat.cat/ensenyament, en el termini de quinze dies naturals a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Crèdit

L'import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 605.000,00 euros, dels quals 450.000,00 euros van amb càrrec a la partida pressupostària EN07 D/482000100/4260/0000, i 155.000,00 euros amb càrrec a la partida pressupostària EN07 D/482000100/4260/0042, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010, prorrogat per al 2011. L'import finalista prové del Pla de suport per a la implantació de la LOE, programa cofinançat pel Ministeri d'Educació.

L'import de la subvenció s'establirà d'acord amb les sol·licituds rebudes i el pressupost disponible, i atenent també a la durada i al tipus d'activitat. Als ajuts de les modalitats A i B es destina un import màxim de 545.000,00 euros, condicionat a la generació de partides finalistes provinents del Pla de suport per a la implantació de la LOE. D'aquest import total, com a màxim es destinen 80.000,00 euros a la modalitat d'ajut B.

Un cop estudiades totes les sol·licituds i la seva adequació als objectius de la convocatòria, s'aplicarà amb caràcter general el percentatge més elevat possible sobre l'import sol·licitat, sempre que no se sobrepassi la diferència entre ingressos i despeses del pressupost del conjunt d'activitats.

Als ajuts de la modalitat C es destina un import de 60.000,00 euros per subvencionar el conjunt d'entitats que compleixen els requisits. El percentatge mínim de concessió serà del 50% de l'import sol·licitat, sempre que el nombre de sol·licituds i les disponibilitats pressupostàries ho permetin.

Les quantitats assignades als diferents tipus d'ajuts es podran redistribuir fins exhaurir la totalitat de l'import destinat a la convocatòria, en funció del nombre de sol·licituds.

Article 5

Resolució

La directora general de l'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat resoldrà per delegació aquesta convocatòria en el termini màxim de quatre mesos, a comptar a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La resolució es notificarà als sol·licitants i es farà pública al tauler d'anuncis de la seu central del Departament d'Ensenyament i als dels serveis territorials corresponents, així com a la pàgina web del Departament d'Ensenyament (http://www.gencat.cat/ensenyament), amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar i del termini per interposar-los.

Les subvencions concedides per un import igual o superior a 3.000,00 euros es publiquen també al DOGC.

En qualsevol cas, les sol·licituds presentades s'entendran desestimades si no hi recau resolució expressa en el termini previst.

Article 6

Justificació

Les entitats beneficiàries han d'acreditar davant la Direcció General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, no més tard del 15 de desembre de 2011, que s'han realitzat les actuacions, que s'han complert els requisits exigits per obtenir la subvenció i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR