ORDRE ENS/210/2011, d'11 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a entitats que duen a terme actuacions a favor d'alumnes i persones adultes amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, o malalties greus, i dels seus familiars, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2010-2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/210/2011, d'11 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a entitats que duen a terme actuacions a favor d'alumnes i persones adultes amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, o malalties greus, i dels seus familiars, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2010-2011.

Dins el camp del moviment associatiu hi ha diverses entitats sense ànim de lucre que tenen entre els seus objectius l'atenció i la promoció de persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, o malalties greus, mitjançant tota mena d'activitats, entre les quals hi ha les actuacions que van adreçades no només a l'alumnat i persones adultes amb necessitats educatives especials, sinó també als seus pares i familiars i a la societat en general.

Mitjançant l'atorgament d'ajuts a aquestes entitats, el Departament d'Ensenyament vol promoure, per als alumnes amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, o malalties greus, les actuacions que fomentin i facilitin la seva inclusió escolar i social, en concret, activitats de sensibilització, de formació i d'informació. I en el cas de les persones adultes, es vol promoure la realització d'activitats educatives orientades a afavorir el desenvolupament de la seva autonomia personal i habilitats laborals.

Per això, de conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Educació Infantil i Primària,

Ordeno:

Article 1

Bases

Aprovar les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a l'atorgament de subvencions a entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes que tinguin entre els seus objectius l'atenció a persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, o malalties greus, i que duguin a terme actuacions a favor de la inclusió escolar i social de l'alumnat i persones adultes i dels seus familiars.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió de les subvencions corresponents a les actuacions que es realitzin durant el curs 2010-2011, que es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Se subvencionen les activitats realitzades no més tard del 31 d'agost de 2011.

Article 3

Sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar adreçades a la Direcció General d'Educació Infantil i Primària, d'acord amb el model que es pot trobar a la pàgina http://www.gencat.cat/ensenyament, en el termini de 15 dies naturals a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Crèdit

L'import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 166.538,00 euros, dels quals 66.538,00 euros es destinen a actuacions vinculades a l'alumnat, i els 100.000,00 euros restants, a actuacions vinculades a les persones adultes.

Ambdós imports es finançaran amb càrrec a la partida pressupostària EN0701 D/482000100/4240/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2011.

L'import corresponent a cada tipologia d'actuacions es distribuirà entre tots els sol·licitants que compleixin els requisits, d'acord amb el que preveu la base 6.

La distribució dels imports inicials entre ambdós tipus d'actuacions es pot variar en funció de les sol·licituds presentades i tenint en compte els criteris de valoració de les sol·licituds que estableixen les bases.

Article 5

Resolució

La directora general d'Educació Infantil i Primària resoldrà per delegació aquesta convocatòria en el termini màxim d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La resolució es notificarà als sol·licitants i es farà pública al tauler d'anuncis de la seu central del Departament d'Ensenyament i als dels serveis territorials corresponents, així com a la pàgina web del Departament d'Ensenyament (http://www.gencat.cat/ensenyament), amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar i del termini per interposar-los.

Les subvencions concedides per un import igual o superior a 3.000,00 euros es publicaran també al DOGC.

En tot cas, les sol·licituds presentades s'entendran desestimades si no hi recau resolució expressa en el termini previst.

Article 6

Justificació

Les entitats beneficiàries hauran d'acreditar davant la Direcció General d'Educació Infantil i Primària, no més tard del 30 de novembre de 2011, que s'han realitzat les actuacions, que s'han complert els requisits que determina la resolució de concessió i que l'import de la subvenció s'ha destinat a les actuacions per a les quals s'ha concedit.

Article 7

Caràcter de les subvencions

Les subvencions esmentades no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR