ORDRE MAH/276/2006, de 24 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a ens locals per promoure accions de sostenibilitat local.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/276/2006, de 24 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a ens locals per promoure accions de sostenibilitat local.

L'Estratègia catalana contra el canvi climàtic del Departament de Medi Ambient i Habitatge preveu donar suport als ens locals que dins del seu programa d'actuació prevegin accions contra el canvi climàtic. L'acció contra el canvi climàtic no respon a accions aïllades, sinó que ha de respondre a la política ambiental supramunicipal, a la formulació de polítiques sostenibles i a l'execució d'actuacions per a la sostenibilitat.

El transport és el sector que genera més emissions de CO2. Les accions destinades a la mobilitat sostenible que redueixen aquestes emissions són molt convenients per a la millora efectiva del medi ambient en tot el territori. Però aquest sector no és l'únic que influeix en el canvi climàtic sinó que és un tema transversal a totes les activitats que es realitzen.

La integració de criteris de sostenibilitat en l'acció local és la base fonamental per a la millora del medi ambient en diverses àrees territorials de Catalunya.

La Llei 4/1991, de 22 de març, de creació del Departament de Medi Ambient, disposa que correspon a aquest Departament establir, d'acord amb les orientacions del Govern, les directrius generals de la política de medi ambient i l'exercici de les competències i les funcions en aquest àmbit.

Vist que, en compliment d'aquestes funcions, el Departament de Medi Ambient i Habitatge està promovent la integració de la dimensió ambiental en totes les polítiques que es desenvolupen a Catalunya;

Atès que el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, a l'article 74 defineix, entre altres, com a funcions de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, la de promoure i difondre la utilització d'energies renovables i les mesures d'estalvi energètic, vetllar per la coordinació de l'acció pública de l'Administració de la Generalitat i els ens locals de Catalunya en matèria de promoció i educació ambiental, i promoure la sensibilització i l'educació ambiental en matèria de mobilitat sostenible;

Atesos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions a ens locals per al finançament d'accions de sostenibilitat local, les quals consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Disposició final

La present Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 24 de maig de 2006

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és promoure les accions de sostenibilitat local següents:

  1. Accions de prevenció del canvi climàtic.

  2. Accions per promoure la mobilitat sostenible.

  3. Accions d'integració de polítiques de sostenibilitat en l'acció local.

    .2 Destinataris

    Poden concórrer a les subvencions que regulen aquestes bases els ens locals de Catalunya, els ajuntaments, els consells comarcals, els consorcis i les agrupacions de municipis, així com les agrupacions d'administracions locals que tinguin la voluntat d'elaborar un pla o d'executar una actuació de les que descriu la base en els termes i amb els requisits i les condicions que estableixen aquestes bases.

    .3 Sol·licituds

    3.1 Les sol·licituds, en el model d'instància normalitzat, s'han d'adreçar a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, i s'han de presentar als Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge de Girona (c. Ultònia, 10-12, 3r, 17002 Girona), Tarragona (c. Cardenal Vidal i Barraquer, 12-14, 1r, 43005 Tarragona), Lleida (ronda Sant Martí, 2-6, 25006 Lleida), les Terres de l'Ebre (c. Miquel Granell, 2, 43870 Amposta) i Barcelona (travessera de Gràcia, 56-58, 6è, 08006 Barcelona) o a la seu central del Departament de Medi Ambient i Habitatge (av. Diagonal, 523-525, 08029 Barcelona), o pels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    3.2 El model d'instància normalitzat es pot obtenir a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR