ORDRE MAH/92/2006, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a l'obtenció o la renovació del Distintiu de garantia de qualitat ambiental o de l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea destinats a empreses i a fundacions i es fa pública la convocatòria corresponent a l'any 2006 (codi de la convocatòria 03.08.06).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/92/2006, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a l'obtenció o la renovació del Distintiu de garantia de qualitat ambiental o de l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea destinats a empreses i a fundacions i es fa pública la convocatòria corresponent a l'any 2006 (codi de la convocatòria 03.08.06).

Els sistemes d'etiquetatge ecològic són instruments que promouen de manera voluntària la fabricació, l'ús i el consum de productes, així com la prestació de serveis, amb un menor impacte sobre el medi ambient. Alhora, són també una eina d'informació adreçada al consumidor, el qual pot reconèixer amb facilitat aquests productes i serveis i, per tant, mitjançant el seu consum responsable, orientar el mercat cap a unes pautes més sostenibles.

Catalunya disposa en aquests moments de dos sistemes d'etiquetatge ecològic amb la garantia del Departament de Medi Ambient i Habitatge: el Distintiu de garantia de qualitat ambiental i l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea.

El Decret 255/1992, de 13 d'octubre (DOGC núm. 1675), designa la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge com a organisme competent per a la concessió d'etiquetes ecològiques, atorgant-li, entre d'altres funcions, la d'incentivar i promoure la producció de béns de consum ecològic i la d'establir mesures per a la definició i l'avaluació d'aquests productes.

Així, el Departament de Medi Ambient i Habitatge des de l'any 1998 convoca una línia d'ajuts, l'objectiu de la qual és facilitar l'accés de les empreses a aquests sistemes d'ecoetiquetatge ja que, en ocasions, aquest accés es pot veure dificultat, especialment en el cas de les petites i mitjanes (pimes) empreses, per la manca de personal amb capacitat per dur a terme l'avaluació del compliment dels criteris i la necessitat, per tant, de contractar a empreses consultores, així com pel cost de la verificació, els assaigs i/o els controls que cal realitzar per demostrar el compliment dels criteris ambientals establerts.

També s'ha observat que les revisions, que preveuen tant el Distintiu de garantia de qualitat ambiental com l'Etiqueta ecològica de la UE, comporten que de manera periòdica les empreses amb productes o serveis certificats hagin de realitzar noves verificacions per tal de demostrar que continuen complint amb els criteris ambientals. Aquest cost per mantenir-se dins del marc d'una millora contínua pot representar també una dificultat afegida en el cas de les pimes. Per l'esmentat motiu s'ha inclòs la possibilitat de subvencionar el cost de renovació.

Així mateix, cal tenir en compte que en alguns casos, especialment en el dels serveis, les entitats a les quals s'atorga el Distintiu o l'Etiqueta són fundacions a les quals també els serien d'aplicació les problemàtiques anteriorment esmentades per a les pimes. Per aquest motiu s'han inclòs aquests tipus d'organitzacions com a beneficiaris dels ajuts.

Atès el que disposa la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006, el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en ús de les facultats que tinc atorgades,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases, que es publiquen a l'annex, reguladores dels ajuts per a l'obtenció o la renovació del Distintiu de garantia de qualitat ambiental o de l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea destinats a empreses i a fundacions.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l'any 2006 dels ajuts per a l'obtenció o renovació del Distintiu de garantia de qualitat ambiental o l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea.

Article 3

El termini màxim de presentació de les sol·licituds és el dia 16 de maig del 2006, inclòs.

Article 4

Les sol·licituds es tramiten, resolen i notifiquen d'acord amb el que preveu la base núm. 6.

Article 5

5.1 Els ajuts establerts en aquesta Ordre es financen amb càrrec a la partida pressupostària MA03D/470000100/5540 amb una dotació màxima de 41.000 euros i MA03D/481000100/5540, amb una dotació màxima de 10.000 euros, dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006.

Els crèdits inicials disponibles indicats en el paràgraf anterior poden modificar-se amb subjecció a la normativa vigent.

5.2 Si l'empresa sol·licitant està ubicada en una zona reconeguda com a objectiu 2 per la Unió Europea l'ajut atorgat estarà cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Article 6

L'import màxim de les subvencions a atorgar en aquesta convocatòria es fixa en les quantitats següents:

  1. L'import de la subvenció serà de fins...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR