DECRET 255/1992, de 13 d'octubre, relatiu als òrgans competents a Catalunya en matèria d'etiquetatge ecològic. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1703, pàg. 846, de 3.2.1993).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 316/1994.

La Llei 4/1991, de 22 de març, va crear el Departament de Medi Ambient, al qual li correspon establir, de conformitat amb les orientacions del Govern, les directrius generals de la política de medi ambient i l'exercici de les competències i funcions en aquest àmbit. El Decret 67/1991, de 8 d'abril, li assigna les seves atribucions entre les quals es troba la formulació i la promoció de plans, programes i activitats adreçats a la difusió i a l'educació, activitats com la promoció de productes ecològics, que configura un dels objectius de la política ambiental de la Generalitat de Catalunya.

La Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient té, entre altres funcions, la d'incentivar i promoure la producció de béns de consum ecològic i la d'establir mesures per a la definició i l'avaluació d'aquests productes.

Per tant, a proposta del conseller de Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

En l'àmbit de la Generalitat de Catalunya, l'organisme competent per a la concessió d'etiquetes ecològiques és la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient, excepte per als aliments, begudes i productes farmacèutics.

Article 2

Com a òrgan consultiu i assessor adscrit al Departament de Medi Ambient i dependent directament del conseller, es crea el Consell de Qualitat Ambiental.

Article 3

El Consell de Qualitat Ambiental té les funcions següents:

  1. Emetre informe amb caràcter vinculant sobre les sol·licituds d'etiquetes ecològiques que siguin presentades davant la Direcció General de Qualitat Ambiental.

  2. Elaborar els informes que li siguin encarregats sobre les matèries següents: disseny, producció, comercialització i utilització de productes que durant el seu cicle de vida demostrin una repercussió mínima sobre el medi ambient i proporcionar els consumidors millor informació sobre les repercussions ecològiques de determinats productes.

  3. Fomentar la producció, la distribució i el consum dels productes menys perjudicials per al medi ambient.

  4. Qualsevol altra activitat d'assessorament que li sigui encarregada pel Departament de Medi Ambient.

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR