Circular 5/96 Direcció General de Tributs del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat

AutorCol.legi de Notaris de Catalunya
Páginas374-382

Per la qual es fixen els criteris d'aplicació de l'article 61.3 de la Llei General Tributària en la redacció donada per la Llei 25/1995, de 20 de juliol.

D'acord amb l'article 61.3 de la Llei general tributària, en la redacció donada per la Llei 25/1995, de 20 de juliol:

Los ingresos correspondientes a declaraciones-liquidaciones o autoliquidaciones presentadas fuera de plazo sin requerimiento previo, así como las liquidaciones derivadas de declaraciones presentadas fuera de plazo sin requerimiento previo, surriràn un recargo del 20 por 100 con exclusión de las sanciones que, en otro caso, hubieran podido exigirse però no de los intereses de demora. No obstante, si el ingreso o la presentación de la declaraclón se efectua dentro de los tres, seis o doce meses Siguientes al termino del plazo voluntario de presentación e ingreso, se aplicarà un recargo único del 5,10 o 15 por 100 respectivamente con exclusión del interès de demora y de las sanciones que, en otro caso, hubieran podido exigirse.

Estos recargos seran compatibles, cuando los obligados tributarios no efectuen el ingreso al tiempo de la presentación de la declaración-liquidación o autoliquidación extemporànea, con el recargo de apremio previsto en el articulo 127 de esta Ley.

L'aplicació de l'esmentat precepte s'ajustarà a les instruccions següents:

  1. En l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats

    1. Autoliquidació extemporània amb ingrés i sense que procedeixi girar liquidació complementària per cap altre concepte.

      Es girarà liquidació en reclamació del recàrrec que correspongui segons el termini de demora en la presentació. Per tant:

      - autoliquidació practicada dins els tres mesos següents al venciment del termini voluntari: s'aplica el 5 % sobre la cuota autoliquidada.

      - autoliquidació practicada entre els tres i sis mesos següents al venciment del termini voluntari: s'aplica el 10% sobre la quota autoliquidada.

      - autoliquidació practicada dins el termini comprès entre els sis i dotze mesos següents al venciment del termini voluntari: s'aplica el 15 % sobre la quota autoliquidada.

      - autoliquidació practicada més enllà dels dotze mesos següents al venciment del termini voluntari: s'aplica el 20 % més interessos de demora (computats des del venciment del termini voluntari fins la data de l'ingrés) sobre la quota autoliquidada.

    2. Autoliquidació extemporània amb ingrés, essent procedent, però, girar liquidació complementària per qualsevol altre concepte (base imposable, tipus,

      Es girarà la liquidació amb aplicació dels conceptes següents:

      2.1. Sobre la quota autoliquidada s'aplicarà el recàrrec per extemporaneitat que correspongui en els termes següents:

      - autoliquidació practicada dins els tres mesos següents al venciment del termini voluntari: s'aplica el 5% sobre la quota autoliquidada.

      - autoliquidació practicada entre els tres i sis mesos següents al venciment del termini voluntari: s'aplica el 10% sobre la quota...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR