RESOLUCIÓ JUS/1551/2008, de 30 d'abril, per la qual es dóna publicitat a la Resolució de 18 d'abril de 2008, que es dicta en el recurs governatiu interposat per la senyora J. S. S., en representació de la senyora M. D. A. G., contra la qualificació de la registradora de la propietat titular del Registre de Gavà.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/1551/2008, de 30 d'abril, per la qual es dóna publicitat a la Resolució de 18 d'abril de 2008, que es dicta en el recurs governatiu interposat per la senyora J. S. S., en representació de la senyora M. D. A. G., contra la qualificació de la registradora de la propietat titular del Registre de Gavà.

En data 18 d'abril de 2008, la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques ha adoptat la Resolució en el recurs governatiu interposat per la senyora J. S. S., en representació de la senyora M. D. A. G., contra la qualificació de la registradora de la propietat titular del Registre de Gavà que suspèn la inscripció d'una escriptura de donació .intervivos amb efectes postmortem..

D'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei 4/2005, de 8 d'abril, dels recursos contra les qualificacions dels registradors de la propietat de Catalunya i d'acord amb el que preveu l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En ús de les competències que tinc atribuïdes,

Resolc:

Donar publicitat a la Resolució de 18 d'abril de 2008, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, que es dicta en el recurs governatiu interposat per la senyora J. S. S., en representació de la senyora M. D. A. G., contra la qualificació de la registradora de la propietat titular del Registre de Gavà que suspèn la inscripció d'una escriptura de donació .intervivos amb efectes postmortem..

Barcelona, 30 d'abril de 2008

Pascual Ortuño Muñoz

Director general de Dret i d'Entitats Jurídiques

Annex

Resolució de 18 d'abril de 2008, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, dictada en el recurs governatiu interposat per la senyora J. S. S., en representació de la senyora M. D. A. G., contra la qualificació de la registradora de la propietat titular del Registre de Gavà que suspèn la inscripció d'una escriptura de donació .intervivos amb efectes postmortem..

Relació de fets

I

El 31 de juliol de 2007, J. S. S. va presentar al Registre de la propietat de Gavà una escriptura de donació autoritzada el 8 de juny de 2007 pel llavors notari d'Esplugues de Llobregat C. M. M., número 986 de protocol, que va causar l'assentament de presentació número 774 del Diari 48. Retirada l'endemà per a la liquidació fiscal, es va tornar a presentar el 17 d'octubre juntament amb la carta de pagament de l'impost. A l'escriptura esmentada, els esposos J. A. B. V. i M. D. A. G. hi relacionen un apartament situat a l'avinguda d'Europa 119 de la urbanització .Pine Beach Estate. (sic), del terme municipal de Gavà, i les participacions indivises vinculades a unes zones comunitàries (registrals 7338, 6676, 7577, 3440, 3724, 7317, 2784, 7295 i 13659) i, tot seguit ....mútua i recíprocament es fan donació entre vius amb efectes postmortem de la meitat indivisa de la què són titulars respectivament ... sotmesa expressament a la condició suspensiva de la supervivència del donatari respecte del donant.. Ambdós esposos havien adquirit les finques citades el mateix dia, en escriptura atorgada davant del mateix notari dos números de protocol abans, que està inscrita.

II

El 31 d'octubre de 2007 la registradora titular del Registre de Gavà, B. M. M., va dictar nota de qualificació en la qual, després de suspendre la inscripció, acorda no despatxar el títol perquè no hi ha una transmissió actual de béns. Invoca, com a fonaments de dret, ....els articles 2-1, 18 i 19 bis de la Llei hipotecària i 98 del Reglament, els articles 392 a 396 del Codi de successions, l'article 531-9 . del Codi civil de Catalunya i l'acte resolutori del (president) del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 29 de juliol de 2003. L'article 2.1 de la Llei hipotecària indica que en el Registre de la propietat s'inscriuran els títols translatius o declaratius del domini dels immobles... No hi ha en el cas present cap transmissió actual de drets, simplement la present donació generaria, si és...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR