ORDRE ENS/30/2012, de 10 de febrer, per la qual s'especifica la superfície mínima de determinades instal·lacions dels centres que imparteixen l'educació primària, l'educació secundària o els ensenyaments artístics.

SecciónAdministració de Justícia
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L’article 131.3.g) de l’Estatut d’autonomia de Catalunya atribueix competències compartides a la Generalitat en matèria d’ensenyaments no universitaris que inclouen requisits i condicions dels centres educatius.

L’article 14 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació, estableix que tots els centres, independentment de la seva titularitat, han de reunir uns requisits mínims per impartir els ensenyaments amb garantia de qualitat, que s’han d’establir pel Govern. Així mateix, l’article 23 de la Llei condiciona l’obertura i funcionament dels centres docents privats al principi d’autorització administrativa que s’ha de concedir sempre que aquells reuneixin els requisits mínims establerts.

L’article 74 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, estableix també el principi d’autorització administrativa si els centres compleixen els requisits fixats pel Govern i l’article 158.2.a), apartat quart, disposa que correspon a l’Administració educativa de la Generalitat, amb relació al conjunt del sistema educatiu, la competència de dictar normes reglamentàries en matèria relacionada amb els requisits que han de complir els centres, i els procediments de creació de centres de titularitat pública i d’autorització de centres de titularitat privada.

L’habilitació expressa al Govern per regular els requisits dels centres s’ha exercit mitjançant el Reial decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària, i el Reial decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

Atès que les disposicions esmentades han establert els requisits mínims, escau concretar la superfície mínima de determinades instal·lacions dels centres educatius que imparteixin ensenyaments d’educació primària, educació secundària o ensenyaments artístics.

Aquesta Ordre s’ha tramitat de conformitat amb la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i amb la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, i vist l’informe del Consell Escolar de Catalunya.

En virtut d’això, d’acord amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR