DECRET 128/1989, de 19 de maig, de desplegament de la disposició addicional 23 de la Llei 13/1988, de 31 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya, de les seves entitats autònomes i de les entitats gestores de la Seguretat Social per a l'any 1989.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, en l'article 9.22, atorga a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria de cambres oficials de la propietat urbana de Catalunya. Per aquesta raó, mitjançant el Decret 137/1982, de 28 de maig, la Generalitat de Catalunya va assumir les facultats que li corresponien sobre aquestes entitats, i les va reconèixer com a corporacions de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats, i en va establir la dependència de la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Així mateix, es disposa en aquesta norma que les cambres exerciran les funcions i duran a terme els treballs que el Govern de la Generalitat els encarregui per delegació o concert a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, especialment els que fan referència a estudis i informes d'utilitat per al foment i desenvolupament de la propietat urbana.

L'article 15.1 de la Llei de l'Estat 12/1983, de 14 d'octubre, del procés autonòmic, reconeix que aquesta classe de corporacions es constituiran en el territori de les comunitats autònomes que n'hagin assumit estatutàriament les competències, els assigna el caràcter d'òrgans de consulta i col·laboració amb l'Administració de l'Estat i de les comunitats autònomes i assenyala que estaran sotmeses a la tutela administrativa d'aquestes últimes.

Atès que la disposició addicional 23 de la Llei 13/1988, de 31 de desembre, va establir l'escala corresponent a les quotes aplicables a les cambres oficials de la propietat urbana de Catalunya, és necessari dictar la normativa de desplegament de l'esmentada disposició per a la seva efectivitat i aplicació.

Per tot això, a proposta conjunta dels consellers d'Economia i Finances i de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les quotes que per cada unitat urbana estan obligats a satisfer els afiliats a les cambres oficials de la propietat urbana propietaris dels béns urbans tindran el caràcter de recurs fix i permanent destinat a remunerar aquells treballs que les cambres efectuïn, les gestions que realitzin i els serveis que prestin amb caràcter general i obligatori o puguin prestar per encàrrec de l'Administració en relació amb la propietat immobiliària.

Article 2

La quantia de la quota s'estableix en funció de la que els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR