DECRET 137/1982, de 28 de maig, referent a les Cambres Oficials de la Propietat Urbana de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Les Cambres de la Propietat Urbana, creades per Decret de 16 de juny de 1907 a l'empara de la Llei del 30 de juny de 1887, foren regulades pel Reial Decret de 24 de novembre de 1919 i el Reial Decret de 6 de maig de 1927, que va aprovar el Reglament Orgànic de les esmentades Corporacions, configurant-les com a Cossos Consultius de l'Administració Pública i de prestació de serveis als propietaris urbans.

El citat Reglament, en el transcurs del temps, ha estat objecte de diverses modificacions pels Decrets de 10 de febrer de 1950, 2 de febrer de 1956, 17 de juny de 1971, 27 de setembre de 1974, i el Reial Decret 1649/1977, de 2 de juny, vigent actualment, en els quals les Cambres són regulades com a Corporacions, i tenen les atribucions de representació i defensa de la propietat urbana, col·laboració amb l'Administració Pública pel que fa a llurs funcions, i de prestació de serveis als propietaris.

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a l'article 9.22, atorga a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva quant a les Cambres Oficials de la Propietat Urbana, per la qual cosa en considera convenient que assumeixi l'exercici de les facultats que li corresponen, d'acord amb la disposició transitòria segona de l'Estatut.

Per tant, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

Les Cambres Oficials de la Propietat.

Urbana de Catalunya, Corporacions de Dret Públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de llurs finalitats, depenen de la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. 2. Es reconeix a les Cambres llur organització actual econòmica, administrativa i corporativa, i llurs funcions de representació i defensa de la propietat urbana, de col·laboració amb l'Administració Pública i de prestació de serveis a la propietat, dins l'àmbit de les lleis i disposicions de l'Estat que actualment les regulen.

Article segon

- Es consideraran referits als òrgans de

Govern de la Generalitat les atribucions que en relació amb les Cambres Oficials de la Propietat Urbana assigna el Reial Decret 1649/1977, del 2 de juny, i les seves disposicions desenvolupades, complementàries i concordants, als òrgans correlatius de l'Estat, si bé el règim jurídic i administratiu dels Secretaris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR