ORDRE ECO/252/2014, d'1 d'agost, de modificació de l'Ordre ECF/497/2007, de 21 de desembre, per la qual es desenvolupa l'estructura organitzativa de l'Agència Tributària de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

La creació de l’Agència Tributària de Catalunya mitjançant la Llei 7/2007, de 17 de juliol, va respondre al mandat estatutari d’establir una administració tributària pròpia i va comportar un canvi fonamental quant a l’aplicació dels tributs en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya.

Per a la posada efectiva en funcionament del nou ens, i d’acord amb l’apartat segon de l’article 11 de la Llei de creació, va ser necessari determinar una nova estructura organitzativa amb l’objectiu d’atendre les funcions atribuïdes. Així, l’Ordre ECF/497/2007, de 21 de desembre, estructura l’Agència Tributària de Catalunya en serveis centrals i serveis territorials; determina les àrees i serveis que els integren i, al mateix temps, delimita les seves funcions amb l’objectiu de dotar-la de la màxima eficàcia possible.

Durant els últims anys l’Agència es troba immersa en diversos projectes encaminats a configurar l’Administració tributària catalana, que afecten, entre d’altres, l’àmbit dels sistemes d’informació propis de l’aplicació dels tributs i que aconsellen adequar-ne l’estructura per tal de donar cobertura a les necessitats organitzatives detectades.

Així, i arran del Conveni marc de 19 de setembre de 2012, de col·laboració entre l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions provincials de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, que ha culminat amb la constitució del portal unificat Tributs de Catalunya, s’ha fet palesa la necessitat de coordinar i aprofitar al màxim les possibles sinergies dels sistemes d’informació de les institucions signants. En aquest sentit, es planteja la creació del Servei de Sistemes d’Informació Tributària, com a òrgan responsable d’aquests aspectes relacionals, així com del seguiment del desenvolupament i implantació efectiva dels mòduls pendents del sistema d’informació tributària propi de l’Agència (G@UDI), per a la completa integració de les diferents fases de l’aplicació dels tributs en la plataforma.

D’acord amb els criteris corporatius quant a contenció de la despesa i racionalització orgànica, i per tal que la modificació estructural prevista en la present Ordre no representi un increment en el nombre d’òrgans de l’ens, es proposa la supressió de la Coordinació Territorial de Recaptació, àrea funcional adscrita a la Dependència de Recaptació de la Delegació Territorial de Barcelona, les funcions de la qual passaran a ser...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR