ORDRE de 12 de setembre de 2000, per la qual s'estableixen les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 12 de setembre de 2000, per la qual s’estableixen les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca.

El Reglament (CE) 2792/1999 del Consell, de 17 de desembre, defineix les modalitats i les condicions de les intervencions amb finalitat estructural en el sector de la pesca.

El desenvolupament d’aquest Reglament ha de permetre fixar el procediment de tramitació dels ajuts en l’àmbit del sector pesquer i de l’aqüicultura, inclosa la comercialització i la transformació dels seus productes.

L’estructura d’aquesta disposició preveu els diferents àmbits de les intervencions estructurals en el sector de la pesca adreçades a la construcció, la modernització, la paralització definitiva i la paralització temporal de bucs pesquers, l’aqüicultura, el foment de mesures socioeconòmiques, la promoció de la pesca costera artesanal, la comercialització dels productes de la pesca i de l’aqüicultura, la promoció i la recerca de noves sortides comercials, l’equipament de ports, la transformació dels productes de la pesca i de l’aqüicultura, la protecció i el desenvolupament dels recursos aquàtics, el foment de les organitzacions de productors i el foment d’accions realitzades pels professionals.

La Llei de finances públiques de Catalunya aprovada pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, modificada per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, estableix en el seu article 90 que la concessió de les subvencions s’ha de subjectar a criteris de publicitat, concurrència i objectivitat. D’acord amb l’article 92 de l’esmentada disposició, l’ens que concedeix, amb caràcter previ a l’acord de concessió, ha d’aprovar les bases reguladores de la subvenció i en concret el seu contingut mínim. Aquesta disposició s’ha elaborat d’acord amb la Llei de finances públiques de Catalunya.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca.

Article 2

Objecte dels ajuts

Amb la finalitat de reforçar l’estructura del sector pesquer a Catalunya i d’acord amb l’acció comuna que preveu el Reglament (CE) 2792/1999 del Consell, de 17 de desembre, on es defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions amb finalitat estructural en el sector de la pesca, s’estableixen les línies d’ajut següents:

a) Ajuts per a la construcció de bucs pesquers.

b) Ajuts per a la modernització de bucs pesquers.

c) Ajuts per a la paralització definitiva de bucs pesquers.

d) Ajuts per a la paralització temporal de bucs pesquers.

e) Ajuts a l’aqüicultura.

f) Ajuts per al foment de mesures socioeconòmiques.

g) Ajuts per a la promoció de la pesca costera artesanal.

h) Ajuts per a la comercialització dels productes de la pesca i de l’aqüicultura.

i) Ajuts per a la promoció i la recerca de noves sortides comercials.

j) Ajuts per a l’equipament de ports.

k) Ajuts per a la transformació dels productes de la pesca i de l’aqüicultura.

l) Ajuts per a la protecció i el desenvolupament dels recursos aquàtics.

m) Ajuts per al foment de les organitzacions de productors.

n) Ajuts per al foment d’accions realitzades pels professionals.

Article 3

Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l’integren el Decret 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 1849, de 21.1.1994); l’Ordre d’1 d’octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i controls d’ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, així com el que disposin les corresponents lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Convocatòria

4.1 Cada any s’obrirà mitjançant una Ordre de convocatòria el termini per presentar les sol·licituds, amb indicació de la dotació pressupostària que es destinarà a aquest ajut i la partida amb càrrec a la qual es farà efectiva.

4.2 La quantia màxima destinada a aquest ajut i l’aplicació o les aplicacions pressupostàries a les quals s’ha d’imputar són les que es determinen a la convocatòria.

La determinació de la quantia dels ajuts es realitzarà en funció del nombre de sol·licituds i de les disponibilitats pressupostàries.

Capítol 2

Ajuts per a la construcció de bucs pesquers

Article 5

Objecte

Es crea una línia d’ajut per a la construcció de bucs pesquers amb més de cinc metres d’eslora total.

Article 6

Beneficiaris

Podran ser beneficiaris dels ajuts per a la construcció de bucs de pesca els titulars d’embarcacions amb més de cinc metres d’eslora total i que vagin destinades a un port de Catalunya.

Article 7

Requisits

Per obtenir els ajuts per a la construcció de bucs pesquers, s’hauran de complir les condicions següents:

a) Els projectes de construcció de bucs s’elaboraran de conformitat amb els reglaments i directrius en matèria d’higiene, seguretat, sanitat, qualitat dels productes i condicions de treball, i amb les disposicions comunitàries sobre el mesurament de bucs i el control de les activitats pesqueres i les disposicions nacionals i autonòmiques de desenvolupament.

b) Els projectes hauran de disposar de la corresponent autorització de construcció atorgada d’acord amb el Reial decret 798/1995, de 19 de maig, el Reial decret 2287/1998, de 23 d’octubre, el capítol 1 de l’ Ordre de 3 de maig de 1995, i les normes establertes en aquesta Ordre.

c) El buc pesquer que es construirà haurà de tenir establerta la seva base en un port de Catalunya.

d) Les actuacions no es poden iniciar abans de la presentació de la sol·licitud d’ajut ni abans de la visita de no inici de les actuacions efectuada pel funcionari designat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Només en cas d’urgència degudament justificada, que haurà de ser al·legada per escrit pel sol·licitant i valorada pel servei corresponent de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, podran subvencionar-se actuacions iniciades amb anterioritat a la visita de no inici de les actuacions.

e) S’ha de donar compliment a la Decisió de la Comissió per la qual s’aprova el Document Unificat de Programació per a la resta de regions per al període 2000-2006.

f) El buc a construir haurà de tenir una eslora total superior a 5 metres.

Article 8

Modificació de projectes

Necessiten autorització de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims les modificacions del projecte de construcció que impliquin:

a) Canvi de les característiques tècniques del buc del projecte autoritzat.

b) Canvi del tipus, model de motor i potència autoritzada.

c) Instal·lació d’equipaments no previstos inicialment.

Article 9

Despeses subvencionables

Seran subvencionables les despeses següents:

a) Les despeses d’inversió, exclòs l’IVA recuperable, indicades pel beneficiari en la sol·licitud d’ajut d’acord amb el pressupost que figura al projecte de construcció presentat deduïdes les despeses no subvencionables.

b) Les xarxes i les altres arts de pesca s’admeten per al seu finançament fins a un cost màxim del 10% sobre el total dels costos d’inversió sense impostos.

c) Les embarcacions annexes als cèrcols es consideraran equip de pesca i només se subvencionarà la construcció d’aquella o aquelles que en conjunt compleixin amb la potència lumínica establerta per l’Ordre d’1 de setembre de 1997 (BOE núm. 219, de 12.9.1997).

d) El material, els equips i els ajuts a la navegació que estableixen els reglaments i directrius en matèria de seguretat i higiene en el treball. En tot cas, pel que fa als equipaments electrònics s’admetran com a màxim:

2 radars, 2 plòters i 2 GPS en totes les embarcacions superiors a 24 metres d’eslora entre perpendiculars.

1 radar, 1 plòter i 1 GPS en els altres vaixells.

3 ecosondes de tipus diferents en totes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR