DECRET 95/1985, d'11 d'abril, pel qual es crea i regula el Comitè Català de Disciplina Esportiva.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat competència exclusiva en matèria d'esports i de lleure i, mentre el Parlament no legisli sobre aquests temes, convé establir aquelles normes que puguin regular els aspectes més urgents i necessaris per al bon funcionament de l'activitat esportiva.

El Decret 132/1981, de 13 d'abril, si bé regula les activitats de les Federacions Esportives Catalanes, estableix l'àmbit de les seves competències, incloent el camp disciplinari, sens perjudici de les competències de les Federacions Espanyoles i Internacionals quan es tracti de competicions d'àmbit estatal o internacional i en aquest mateix sentit el Decret esmentat i l'Ordre de 26 de setembre de 1981, desenvolupen la normativa de les Federacions Esportives Catalanes regulant les bases del seu règim jurisdiccional i disciplinari.

Per consegüent, és procedent establir, d'acord amb aquestes bases i tenint en compte els principis i els procediments propis de l'Administració, l'òrgan que, quan la decisió final no correspongui a la Federació Catalana corresponent o a qualsevol altra entitat esportiva, haurà d'adoptar la resolució definitiva, assegurant l'objectivitat i la ponderació en l'aplicació de les normes reglamentàries escaients.

Atès el que disposen els articles 9.29 i 25 i la disposició transitòria segona de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya;

En virtut d'això, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea el Comitè Català de Disciplina

Esportiva com a òrgan suprem en el camp disciplinari esportiu dins l'àmbit territorial de Catalunya, que actuarà amb total independència quan decideixi, en última instància, sobre les qüestions disciplinàries de la seva competència. Per tant, contra les seves resolucions no es podrà interposar cap altre recurs administratiu.

Article segon

- La competència del Comitè Català de

Disciplina Esportiva s'estén a conèixer i resoldre els recursos que s'interposin contra els acords dels Comitès de Competició, d'Apel·lació o altres òrgans de les respectives Federacions Esportives Catalanes, sempre que la seva resolució no hagi estat reglamentàriament definitiva i les infraccions puguin correspondre a faltes molt greus o, si s'escau, greus, sempre d'acord amb el que disposen les normes legals i estatutàries vigents. El Comitè Català de Disciplina Esportiva també tindrà competència per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR