DECRET 68/2020, de 14 de juliol, de modificació del Decret 43/2019, de 25 de febrer, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix, en l'article 150, que la Generalitat de Catalunya, en matèria d'organització de la seva Administració, té la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial, així com les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

El Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, va modificar l'àmbit competencial de diferents departaments de l'Administració de la Generalitat així com la seva denominació en alguns casos.

El Decret 43/2019, de 25 de febrer, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, va determinar i definir les competències de les diferents unitats en què s'estructura el Departament. Posteriorment el Decret 1/2020, de 8 de gener, de creació de la Gerència de Serveis Comuns de la primera fase del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, ha modificat les funcions i estructura dels serveis comuns del Departament. La posada en funcionament del Districte Administratiu, amb el desenvolupament de les activitats relacionades amb el trasllat de les unitats administratives des dels edificis que han estat la seu del Departament fins a l'actualitat, així com l'execució de les funcions necessàries per a una gestió eficaç de la resta dels edificis del Departament una vegada que part del personal de la Direcció de Serveis s'ha incorporat a la Gerència de Serveis Comuns, ha fet aflorar disfuncions que convé corregir amb un ajustament en les funcions de dues sub-direccions generals de la Direcció de Serveis. Així mateix, a la Sub-direcció General del Patrimoni Mobiliari i Immobiliari de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya es crea l'Àrea de Coordinació Tècnica del Patrimoni Immobiliari amb l'objectiu que coordini i assessori sobre totes les situacions i aspectes econòmics, arquitectònics i urbanístics en relació amb la gestió dels béns immobles del patrimoni immobiliari de la Generalitat de Catalunya, per tal de defensar-ne els interessos. Per evitar l'increment d'estructura se suprimeix l'Àrea d'Estudis i Gestió Immobiliària.

El Pla de Govern de la XII legislatura estableix com a una de les seves mesures la implementació d'una política fiscal corporativa per racionalitzar i optimitzar el pagament d'impostos per part del sector públic a Catalunya, tot buscant, “el màxim retorn social als recursos públics a favor de la ciutadania”.

Per Acord del Govern d'1 d'agost de 2019, pel qual s'impulsa la definició i implementació d'un model de política fiscal i corporativa, s'estableix el mandat a la Secretaria d'Hisenda d'impulsar i coordinar la definició d'aquest model, així com la proposta de l'estratègia d'implementació.

Per Acord del Govern de 23 de juny de 2020, s'aprova el Model de política fiscal corporativa de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic i l'estratègia d'implementació.

Per a la implementació del model de política fiscal corporativa de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic s'atribueixen noves competències en aquest àmbit a la Secretaria d'Hisenda i a la Direcció General de Tributs i Joc i es crea una nova unitat administrativa amb funcions d'impuls i gestió de les actuacions a realitzar en matèria de política fiscal corporativa.

Per tant, aquesta disposició resulta del tot necessària, i eficaç i proporcionada als seus objectius, així com proporciona seguretat jurídica als seus destinataris i compleix amb els principis de transparència i eficiència, responent el seu contingut als principis de bona regulació.

Per tot això, de conformitat amb l'article 23.4 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

A proposta del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 10 del Decret 43/2019, de 25 de febrer, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, que queda redactat de la manera següent:

“Article 10

Sub-direcció General de Gestió Econòmica, Contractació i Patrimoni

10.1 La Sub-direcció General de Gestió Econòmica, Contractació i Patrimoni té les funcions següents:

  1. Impulsar els objectius del Departament en matèria econòmica, fer-ne el seguiment i controlar-ne l'execució.

  2. Impulsar i desenvolupar els instruments de planificació del Departament en matèria econòmica i pressupostària, sense perjudici de les funcions del Gabinet Tècnic.

  3. Coordinar la preparació i l'elaboració de les propostes d'avantprojecte de pressupost del Departament i tramitar-ne les modificacions.

  4. Supervisar i controlar la gestió econòmica, pressupostària i comptable del Departament.

  5. Supervisar la tramitació dels expedients de contractació d'obres, serveis i subministraments del Departament.

  6. Supervisar la comptabilitat interna i l'habilitació del Departament i el control de les modificacions pressupostàries.

  7. Assessorar en matèria pressupostària i comptable totes les unitats directives del Departament.

  8. Estudiar les propostes i normes internes sobre la gestió econòmica.

  9. Supervisar els expedients patrimonials i coordinar l'inventari dels béns immobles del Departament, i també controlar el seguiment de les subvencions i ajuts que atorga el Departament.

  10. Coordinar les actuacions en matèria d'assegurances, cobertures de responsabilitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR