Decret 62/2017, de 22 de desembre, de modificació de nomenament de membres en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el grup I, com a representants de les organitzacions empresarials més representatives en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 78 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció que en fa la reforma realitzada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l’òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament n’ha de regular la composició, la designació dels seus membres, l’organització i les funcions.

En compliment del que disposa l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, l’article 1 de la qual estableix que té la naturalesa d’òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

Mitjançant la Llei 16/2012, de 27 de desembre, es va suspendre la vigència de la Llei 10/2000 i el funcionament del CES i, posteriorment, amb l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016, es varen deixar sense efecte les suspensions anteriors.

L’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, determina que la forma de designació i nomenament dels membres del CES és mitjançant un decret del Consell de Govern de les Illes Balears, després d’haver rebut les propostes i les designacions corresponents.

Així mateix, el punt segon de l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016 indica que aquest òrgan, a més de fer els nomenaments, ha de convocar la sessió constitutiva, en la qual, i mentre no siguin nomenats el president o presidenta i el secretari o secretària general, han d’ocupar aquests càrrecs els membres de major i menor edat, respectivament.

D’acord amb això, mitjançant el Decret 65/2016, d’11 de novembre, es varen nomenar els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, i se’n va convocar la sessió constitutiva per al dia 1 de desembre de 2016.

D’altra banda, mitjançant el Decret 26/2017, de 19 de maig, es va modificar el nomenament de membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears integrats en els grups I i II, com a representants d’organitzacions empresarials i sindicals, i se’n va convocar la sessió constitutiva per al dia 26 de juny de 2017.

Amb data 5 de desembre de 2017, va entrar en el Registre del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears un escrit de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears, com a organització empresarial més representativa en l’àmbit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR