Decret 26/2017, de 19 de maig, de modificació del nomenament de membres en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears integrats en els grups I i II, com a representants d’organitzacions empresarials i sindicals, i de convocatòria de la sessió constitutiva

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 78 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció donada per la reforma efectuada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l’òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament en reguli la composició, la designació dels membres, l’organització i les funcions.

En compliment del que disposa l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, l’article 1 de la qual estableix que té la naturalesa d’òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

Mitjançant la Llei 16/2012, de 27 de desembre, es va suspendre la vigència de la Llei10/2000 i el funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears i, posteriorment, per l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016, es deixaren sense efecte les suspensions anteriors.

L’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, determina que la forma de designació i nomenament dels membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears ha de ser mitjançant un decret del Consell de Govern, després d’haver rebut les propostes i les designacions corresponents.

D’altra banda, el punt segon de l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016 indica que aquest òrgan, a més de fer els nomenaments, ha de convocar la sessió constitutiva, en la qual, i mentre no siguin nomenats el president o la presidenta i el secretari o la secretària general, han d’ocupar aquests càrrecs els membres de més i de menys edat, respectivament.

D’acord amb això, per mitjà del Decret 65/2016, d’11 de novembre, es va dur a terme el nomenament dels membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, i es convocà la sessió constitutiva per al dia 1 de desembre de 2016.

En data 9 de febrer de 2017 va tenir entrada a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria una proposta de la Unió General de Treballadors de les Illes Balears de modificació del nomenament dels membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears integrats en el Grup II en representació d’aquesta organització sindical.

Així mateix, el 17 de maig de 2017 va tenir entrada a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria una proposta de la Confederació de la Petita i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR