Decret 4/2022 de 28 de febrer, de modificació dels Estatuts de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, aprovats pel Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, es reestructura i es regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), integrada en el sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma com a entitat pública empresarial, ha estat creada amb la finalitat de dur a terme l'estratègia turística de les Illes Balears i la gestió dels recursos del fons per afavorir el turisme sostenible.

La Llei 2/2016, de 30 de març, de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible, va crear, per una banda, un nou tribut amb caràcter finalista i, per una altra, el fons per afavorir el turisme sostenible, responsable i de qualitat a l'arxipèlag de les Illes Balears que es gestiona mitjançant la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, la qual elabora el Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible, que fixa els objectius anuals prioritaris, amb criteris d'equilibri territorial.

Els recursos d'aquest fons s'han de destinar a finançar, totalment o parcialment, inversions i altres despeses que es destinin a les actuacions següents:

  1. Protecció, preservació, modernització i recuperació del medi natural, rural, agrari i marí.

  2. Foment de la desestacionalització, creació i activació de productes turístics practicables en temporada baixa, i promoció del turisme sostenible i de temporada baixa.

  3. Recuperació i rehabilitació del patrimoni històric i cultural.

  4. Impuls de projectes de recerca científica, desenvolupament i innovació tecnològica (R+D+I) que contribueixin a la diversificació econòmica, la lluita contra el canvi climàtic o relacionats amb l'àmbit turístic.

  5. Millora de la formació i la qualitat de l'ocupació. Foment de l'ocupació en temporada baixa.

  6. Actuacions en polítiques d'habitatge destinades a fomentar l'accés a l'habitatge, i especialment el lloguer social, amb criteris de sostenibilitat energètica.

    La disposició addicional desena de la Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2018, va establir que corresponia a l'AETIB la gestió dels recursos integrants del fons per afavorir el turisme sostenible i, amb això, el lliurament dels fons a les entitats promotores dels projectes que s'aprovin en el marc del Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible. Aquests fons tenen el caràcter de finançament afectat a les despeses corresponents a aquests projectes, inclosos aquells en què l'entitat promotora sigui la mateixa Administració de la Comunitat Autònoma.

    Actualment la situació provocada per la pandèmia internacional de la COVID-19 ha duit els estats membres de la Unió Europea a adoptar amb rapidesa mesures coordinades d'emergència amb l'objectiu de protegir la salut de la ciutadania, pal·liar l'impacte d'aquesta crisi i impulsar la recuperació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR