DECRET 212/2015, de 22 de setembre, de modificació parcial del Decret 342/2011, de 17 de maig, de reestructuració del Departament de Territori i Sostenibilitat, i del Decret 270/2013, de 23 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret 115/2015, de 22 de juny, de canvi de denominació d’un departament i de modificació del Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat, determina que correspon al Departament de Territori i Sostenibilitat l’exercici de les atribucions pròpies de l’Administració de la Generalitat en l’àmbit del medi natural i la biodiversitat. També estableix que correspon al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació la vigilància, el control i la col·laboració en la gestió del medi natural, i la protecció i prevenció integrals del medi ambient, mitjançant el Cos d’Agents Rurals.

Per tot això, de conformitat amb l’article 23 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta dels consellers de Territori i Sostenibilitat, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Modificació del Decret 270/2013, de 23 de desembre, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

1.1 Es modifica l’article 1 del Decret 270/2013, de 23 de desembre, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que queda redactat de la manera següent:

Article 1

Estructura del Departament

”1.1 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, sota la direcció del/de la conseller/a, s’estructura en els òrgans següents:

”a) La Secretaria General.

”b) La Direcció General d’Agricultura i Ramaderia.

”c) La Direcció General de Desenvolupament Rural.

”d) La Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

”e) La Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

”f) La Direcció General de Forests.

”1.2 Resten adscrits al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació:

”a) L’Institut Català de la Vinya i el Vi.

”b) L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

”c) El Centre de la Propietat Forestal.

”1.3 Es relacionen amb el Govern de la Generalitat:

”a) Mitjançant la persona titular del Departament, la Societat Promotora d’Exportacions Catalanes, SA.

”b) Mitjançant la Direcció General de Forests, Forestal Catalana, SA.”

1.2 Es modifiquen els apartats 1 i 2 de l’article 55 del Decret 270/2013, de 23 de desembre, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que queda redactat de la manera següent:

Article 55

Direcció General de Forests

”55.1 La Direcció General de Forests té les funcions següents:

”a) Formular directrius relatives a la conservació i gestió del patrimoni forestal, avaluar-ne el grau de conservació, la protecció, la prevenció d’incendis forestals i assumir-ne, quan s’escaigui, la restauració i millora, així com formular projectes de recerca en tecnologies relacionades amb el seu àmbit competencial.

”b) Formular directrius relatives a la generació i desenvolupament de projectes que integrin la bioeconomia en la gestió dels àmbits forestal, cinegètic i piscícola de Catalunya.

”c) Formular les directrius en matèria de gestió de l’activitat cinegètica i de la pesca continental.

”d) Dur a terme les actuacions de vigilància, inspecció, col·laboració en la gestió, recerca, informació i protecció del medi natural, mitjançant el Cos d’Agents Rurals.

”e) Supervisar i coordinar les actuacions dels agents rurals vinculades a competències de la resta d’òrgans del Departament o d’altres departaments de la Generalitat o altres administracions públiques.

”f) Dissenyar i dirigir les actuacions en matèria de protecció, prevenció d’incendis forestals, i foment dels terrenys forestals, tot vetllant per la protecció dels ecosistemes de Catalunya.

”g) Dissenyar les mesures en relació amb els terrenys forestals, les reserves de caça i els seus equipaments vinculats.

”h) Dur a terme accions encaminades a la protecció i preservació dels terrenys forestals, l’activitat cinegètica i la pesquera continental per evitar accions que puguin lesionar-ne els valors.

”i) Supervisar, coordinar i fomentar l’activitat de les agrupacions de defensa forestal.

”j) Aprovar els plans de millora pel desenvolupament de l’activitat forestal, cinegètica i de la pesca continental i de prevenció d’incendis forestals.

”k) Potenciar la gestió forestal, l’aprofitament sostenible dels recursos forestals, la gestió associada dels aprofitaments de la fusta i promoure un model econòmic viable de l’activitat forestal, centrat en la innovació, i la transferència tecnològica.

”l) Establir les directrius per a la gestió de les forests d’utilitat pública, protectores i patrimonials.

”m) Formular les directrius per a l’ordenació i millora dels recursos forestals i de les pastures, l’aforestació i la millora de la coberta forestal.

”n) Formular les directrius per a la prevenció d’incendis forestals i la restauració de les zones cremades i impulsar un model de gestió de riscs d’incendis.

”o) Elaborar les propostes de normativa corresponents a la gestió forestal, prevenció d’incendis forestals i la caça i la pesca continental.

”p) Establir canals d’intercanvi d’informació relacionats amb l’activitat forestal, cinegètica i de la pesca continental entre l’Administració i la societat civil.

”q) Formular plans i programes i activitats adreçats a l’educació, recerca i formació ambiental, en l’àmbit de les competències de la Direcció General.

”r) Exercir l’adequada representació en les matèries de la Direcció General davant l’Administració de l’Estat i, sota la coordinació de la Secretaria d’Afers Exteriors, davant les institucions de la Unió Europea i les organitzacions internacionals.

”s) Exercir la potestat sancionadora en l’àmbit de les seves competències.

”t) Dirigir funcionalment els Serveis Territorials del Departament, en el que li correspongui per raó de la matèria.

”u) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.

”55.2 La Direcció General de Forests s’estructura en:

”a) La Subdirecció General de Boscos.

”b) La Subdirecció General d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental.

”c) La Subdirecció General dels Agents Rurals.

”d) El Servei de Gestió de Recursos.

”e) L’Àrea de Projectes Transversals.”

1.3 Es modifica l’article 69 del Decret 270/2013, de 23 de desembre, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que queda redactat de la manera següent:

Article 69

Àrea de Projectes Transversals

”69.1 L’Àrea de Projectes Transversals assimilada a Servei té les funcions següents:

”a) Donar suport als òrgans de la Direcció General i del Departament encarregats de l’elaboració i execució de projectes que tinguin incidència en el sector forestal, cinegètic, de pesca continental i de la bioeconomia.

”b) Coordinar la participació de la Direcció General en la planificació i gestió d’ajuts europeus, estatals, autonòmics i altres, referents al sector forestal, cinegètic, de pesca continental i de la bioeconomia.

”c) Supervisar i coordinar la participació de la Direcció General en els plans, projectes i llicències que requereixin informe de la Direcció General.

”d) Realitzar estudis en relació amb l’estat i l’evolució dels sectors forestal, cinegètic, de pesca continental i de bioeconomia i proposar actuacions de millora.

”e) Coordinar la participació de la Direcció General en plans i projectes del Departament.

”f) Coordinar les actuacions de difusió i divulgació en els àmbits de la Direcció General, incloent-hi l’àmbit web i les bases de dades cartogràfiques.

”g) Promoure la bioeconomia en la gestió dels sectors forestal, cinegètic i de la pesca continental.

”h) Participar en els òrgans de seguiment d’actuacions del DAAR en els àmbits competència de la Direcció General.

”i) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.

”69.2 De l’Àrea de Projectes Transversals en depèn la Secció de Planificació i suport tècnic, que té les funcions següents:

”a) Dur a terme el suport tècnic a les unitats de la Direcció General en l’elaboració i execució dels projectes que tinguin incidència en els sectors forestal, cinegètic, de pesca continental i de la bioeconomia.

”b) Donar suport en les tasques de planificació i gestió dels ajuts europeus, estatals, autonòmics i altres, referents al sector forestal, cinegètic, de pesca continental i de la bioeconomia.

”c) Proposta, elaboració i tramitació de projectes de la Direcció General als efectes d’obtenir cofinançament.

”d) Informar els promotors de plans, programes i projectes en l’àmbit de les competències de la Direcció General, en relació amb els requisits tècnics o normatius necessaris per a la seva elaboració.

”e)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR