DECRET 248/2005, de 15 de novembre, pel qual es creen en el si del Govern de la Generalitat de Catalunya les comissions de Govern de Política Institucional, d'Economia, de Polítiques Socials, de Política Territorial i s'integra la Comissió de Govern per a la Seguretat en el sistema de comissions de Govern.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

248/2005, de 15 de novembre, pel qual es creen en el si del Govern de la Generalitat de Catalunya les comissions de Govern de Política Institucional, d'Economia, de Polítiques Socials, de Política Territorial i s'integra la Comissió de Govern per a la Seguretat en el sistema de comissions de Govern.

L'article 6 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, estableix la possibilitat que el Govern creï en el seu si comissions de Govern amb caràcter permanent o temporal, d'àmbit central o territorial, a les quals corresponen les funcions que específicament se'ls atribueixin o deleguin.

El Decret 1/2004, de 7 de gener, de dissolució de les comissions de Govern, ja va posar de manifest que es decretava la dissolució de les comissions de Govern existents en aquell moment fins que el Govern acordés la constitució d'unes altres amb la finalitat que la seva composició i funcions s'adeqüessin a la nova organització administrativa.

La millora de l'eficiència i la coordinació política i administrativa en els àmbits de la política institucional, de les polítiques econòmiques, de les polítiques socials i de les polítiques que tenen una incidència directa sobre el territori, juntament amb la conveniència de delegar determinades competències del Govern de la Generalitat en aquests àmbits, indiquen la conveniència de crear les comissions de Govern de Política Institucional, d'Economia, de Polítiques Socials i de Política Territorial, integrades pels membres del Govern titulars dels departaments amb competències en els àmbits corresponents.

Simultàniament, la Comissió del Govern per a la Seguretat que preveu la Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, s'integra també en aquest mecanisme de coordinació de les polítiques sectorials del Govern de la Generalitat.

L'article 4.b) de la Llei 1/2005, de 31 de març, del conseller o consellera primer del Govern de la Generalitat, estableix que correspon com a competència pròpia del conseller o consellera primer convocar i presidir les comissions de Govern, mentre que l'apartat d) del mateix precepte li atribueix la funció d'impulsar i coordinar l'activitat dels departaments. Així i tot, cal preveure que es puguin celebrar en absència del conseller o consellera primer i, donada la possibilitat de reunió simultània de les comissions, que aquestes sessions es puguin celebrar amb la presidència executiva d'un conseller o consellera.

També cal preveure la coordinació i el suport que la Secretaria del Govern ha de prestar per al funcionament congruent de les comissions de Govern tant en la preparació de l'ordre del dia com en l'exercici de la secretaria de cadascuna de les comissions.

En conseqüència, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, de procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del president de la Generalitat i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació

Es creen en el si del Govern de la Generalitat de Catalunya, amb caràcter permanent i per a l'àmbit central, la Comissió de Govern de Política Institucional, la Comissió de Govern d'Economia, la Comissió de Govern de Polítiques Socials i la Comissió de Govern de Política Territorial.

Article 2

Composició

2.1 Formen part de la Comissió de Govern de Política Institucional el conseller o consellera primer de la Generalitat de Catalunya, que la presideix, la persona titular del Departament de Relacions Institucionals i Participació, que n'exerceix la presidència executiva, i les persones titulars del Departament de la Presidència, del Departament de Justícia, del Departament d'Interior i del Departament de Governació i Administracions Públiques.

2.2 Formen part de la Comissió de Govern d'Economia el conseller o consellera primer de la Generalitat de Catalunya, que la presideix, la persona titular del Departament d'Economia i Finances, que n'exerceix la presidència executiva, i les persones titulars del Departament de Treball i Indústria, del Departament de Comerç, Turisme i Consum, i del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació. Així mateix, forma part d'aquesta Comissió la persona titular del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, sempre que la matèria a tractar ho requereixi.

2.3 Formen part de la Comissió de Govern de Polítiques Socials el conseller o consellera primer de la Generalitat de Catalunya, que la presideix, les persones titulars dels departaments de Salut i d'Educació, que alternativament n'exerceixen la presidència executiva d'acord amb el que es determini en les seves normes internes de funcionament, i les persones titulars del Departament de Cultura i del Departament de Benestar i Família.

2.4 Formen part de la Comissió de Govern...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR