ORDRE IRP/231/2008, de 16 de maig, per la qual s'obre convocatòria de concessió d'ajuts per a l'admissió en el programa de diversificació social per a l'accés a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/231/2008, de 16 de maig, per la qual s'obre convocatòria de concessió d'ajuts per a l'admissió en el programa de diversificació social per a l'accés a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació té la voluntat de fomentar l'ingrés a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra de persones que acreditin un coneixement suficient de la llengua i/o la cultura de sectors de la població de Catalunya, procedents preferentment de països extracomunitaris, amb identitats culturals o lingüístiques minoritàries a la nostra societat per tal d'optimitzar la relació amb els citats col·lectius.

Per tot això, d'acord amb el que preveu el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

S'obre la convocatòria de concessió d'ajuts per a l'admissió en el programa de diversificació social per a l'accés a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

Article 2

S'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts objecte de la convocatòria i les seves característiques, les quals es publiquen en els annexos d'aquesta Ordre.

Article 3

La concessió d'aquests ajuts s'imputa amb càrrec a la partida IT04 D/480000100/2210 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici 2008, per un màxim de 54.000,00 euros.

Barcelona, 16 de maig de 2008

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex 1

Bases

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable a aquests ajuts és el previst al Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

.2 Objecte

Aquesta convocatòria té per objecte regular la concessió d'un màxim de 60 ajuts que concedeix el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació als/a les alumnes que siguin admesos/es al programa de diversificació social per a l'accés al cos de mossos d'esquadra.

.3 Condicions dels/de les sol·licitants

3.1 Per poder sol·licitar els ajuts previstos en aquesta convocatòria s'han d'acomplir els requisits següents:

  1. Tenir la nacionalitat espanyola.

  2. Posseir el títol de graduat/ada en educació secundària, de graduat/ada escolar, formació professional de primer grau o equivalent, o qualsevol altre de nivell superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Ciència.

  3. Haver complert 18 anys i tenir-ne menys de 34 en el moment de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds.

  4. Tenir una alçada mínima d'1,70 m els homes i d'1,60 m les dones.

  5. No estar inclòs en cap causa d'exclusió mèdica de les incloses en l'annex 2.

  6. No haver estat condemnat/ada per cap delicte o, en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, i no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

  7. Prendre el compromís de portar armes mitjançant una declaració jurada.

  8. Posseir el permís de conduir vehicles de la classe B segons el Reial decret 772/1997, de 30 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de conductors o de la classe B1 de la legislació anterior.

  9. Declaració de tenir un coneixement suficient de la llengua i/o la cultura de sectors de la població de Catalunya, amb identitats culturals o lingüístiques minoritàries a la nostra societat.

    3.2 Les persones sol·licitants hauran de superar les proves a les què es fa referència en la base 6.4 per a la inclusió al programa de diversificació social per a l'accés a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

    .4 Durada i lloc del programa de diversificació social per a l'accés a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra

    El programa tindrà una durada de 300 hores lectives i abasta una acció formativa referent als continguts de les diferents proves selectives que s'estableixen a les convocatòries d'accés al cos de mossos d'esquadra.

    El programa formatiu s'impartirà a les ciutats de Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona durant els mesos de setembre a desembre de 2008 en els centres que es determinin oportunament.

    .5 Sol·licituds i documentació a presentar

    5.1 Termini de presentació de sol·licituds.

    Les sol·licituds es presentaran en el termini de 20 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    5.2 Llocs on obtenir els impresos de sol·licitud.

    Els impresos de sol·licitud es troben a disposició de les persones interessades al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, a la Direcció General de Policia, a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i a les delegacions territorials del Govern de la Generalitat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Catalunya Central, Alt Pirineu i Aran i Terres de l'Ebre.

    Les sol·licituds per prendre part en la convocatòria s'han d'adreçar al conseller del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

    5.3 Llocs on presentar les sol·licituds.

    Les sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria es podran presentar als registres següents:

    Registre del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Diputació, 355, 08009 Barcelona.

    Registre de la Direcció General de Policia, Travessera de les Corts, 319-321, 08029 Barcelona.

    Registre de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ctra. C-17, Barcelona-Ripoll, km 13,5. 08100 Mollet del Vallès.

    Registre de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Via Laietana, 14, 08003 Barcelona.

    Registre de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Gran Via de Jaume I, 9, 17001 Girona.

    Registre de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, c. Lluís Companys, 1, 1r, 25003 Lleida.

    Registre de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, c. Sant Francesc, 3, 43071 Tarragona.

    Registre de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, c. Montcada, 23, 43500, Tortosa.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR