ORDRE PTO/181/2004, de 3 de juny, de convocatòria per a l'atorgament d'ajuts tècnics consistents en la redacció de plans d'ordenació urbanística municipal i d'aprovació de les bases que la regiran.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE PTO/181/2004, de 3 de juny, de convocatòria per a l'atorgament d'ajuts tècnics consistents en la redacció de plans d'ordenació urbanística municipal i d'aprovació de les bases que la regiran.

El Govern de la Generalitat considera d'especial interès que tots els municipis de Catalunya que en aquests moments encara no compten amb cap figura de planejament urbanístic general ni cap delimitació de sòl urbà amb normes urbanístiques disposin, en el termini més breu possible, del corresponent pla d'ordenació urbanística municipal.

La formulació dels plans d'ordenació urbanística municipal en els municipis que es troben en la situació esmentada en el paràgraf anterior, d'acord amb el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 2/2002, de 14 de març, d'urbanisme, s'havia d'acordar per part d'aquests municipis en el termini d'un any des de la seva entrada en vigor. En cas contrari, es facultava el Departament de Política Territorial i Obres Públiques per subrogar-se en la seva formulació i tramitació, amb el requeriment previ corresponent.

En atenció al principi d'autonomia municipal, és voluntat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques adoptar, abans de recórrer als mecanismes excepcionals de subrogació previstos en l'esmentada Llei, les mesures de foment necessàries per tal que els esmentats municipis puguin formular i tramitar els plans d'ordenació urbanística municipal en exercici de les competències que tenen atribuïdes.

A tal efecte,s'obre aquesta convocatòria i s'aproven les bases amb la finalitat d'efectuar per compte del Departament de Política Territorial i Obres Públiques els treballs de redacció dels plans d'ordenació urbanística municipal dels municipis que hi concorrin.Per poder assolir l'objectiu que es pretén amb aquesta convocatòria es compta amb la col·laboració de les entitats representatives dels interessos locals amb la voluntat que s'hi acullin a ser possible tots els municipis que han de redactar, d'acordamb la Llei d'urbanisme, un pla d'ordenació urbanística municipal.

Per tot això, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Urbanisme,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts tècnics consistents en la redacció a càrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de plans d'ordenació urbanística municipal.

.2 Les actuacions objecte d'aquesta convocatòria es finançaran amb càrrec al pressupost de la Generalitat de Catalunya, per un import màxim d'un milió dos cents mil (1.200.000) euros.

.3 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament d'aquests ajuts, que es publiquen a l'annex 1.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 de juny de 2004

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex 1

Bases per a l'atorgament d'ajuts tècnics

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquests ajuts tècnics és la redacció de plans d'ordenació urbanística municipal a càrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques que comprendrà l'elaboració dels documents tècnics necessaris en els successius...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR