ORDRE PRE/546/2006, de 13 de novembre, per la qual es regulen fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament de la Presidència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/546/2006, de 13 de novembre, per la qual es regulen fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament de la Presidència.

D'acord amb el que estableix l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general publicada al Boletín Oficial del Estado o al diari oficial que correspongui, i per tal de poder aplicar les mesures de seguretat que estableix el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers que continguin dades de caràcter personal;

En compliment de l'apartat segon de la disposició addicional 2 de la derogada Llei orgànica 5/1992, de 29 d'octubre, de regulació de tractament automatitzat de dades de caràcter personal, el Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Decret 303/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència (DOGC núm. 1983, de 9.12.1994) i, posteriorment, a través del Decret 223/1998, de 30 de juliol, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència (DOGC núm. 2699, de 10.08.1998), va fer pública la relació de fitxers automatitzats que contenien dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Presidència.

Tenint en compte els canvis estructurals i organitzatius d'aquest Departament, les necessitats sorgides en el temps transcorregut des de la publicació de les disposicions reglamentàries esmentades i la necessària adaptació de les normes reguladores dels fitxers a les previsions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, es considera convenient establir una nova regulació en l'àmbit del Departament de la Presidència de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal ja creats o que són objecte de nova creació, així com modificar o suprimir alguns dels existents.

En conseqüència, és procedent regular per mitjà d'una ordre els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència, amb la finalitat de donar compliment a la normativa esmentada i per tal de garantir la màxima transparència en el tractament de dades de caràcter personal i assegurar d'aquesta manera als ciutadans l'exercici dels seus drets legítims.

Tenint en compte el que estableix la disposició addicional 3 de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, atès el que disposa l'article 64 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

La present Ordre té per objecte regular, crear, modificar i suprimir fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament de la Presidència i que es descriuen als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre.

Els esmentats fitxers estan subjectes a tots els efectes que preveu la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Per a cada fitxer s'estableix l'àmbit, la denominació del fitxer, la finalitat del fitxer i els usos previstos, les persones o col·lectius afectats, el procediment de recollida de les dades de caràcter personal, l'estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal, les cessions de dades previstes, l'òrgan administratiu responsable del fitxer, l'òrgan davant del qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició i les mesures de seguretat.

Article 2

Creació de fitxers

A l'annex 1 de la present Ordre es determinen els fitxers que contenen dades de caràcter personal de nova creació.

Article 3

Modificació de fitxers

A l'annex 2 s'especifica quins dels fitxers gestionats pel Departament de la Presidència que regulava el Decret 303/1994, de 16 de novembre, actualitzats mitjançant el Decret 223/1998, de 30 de juliol, han estat objecte de modificacions i els que, per haver variat el seu enquadrament orgànic, motivat per les recents reestructuracions de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, han passat a ser gestionats per aquest Departament.

Per a cada fitxer modificat s'hi indica quina o quines són les modificacions que s'estableixen.

Article 4

Supressió de fitxers

A l'annex 3 figuren els fitxers que contenen dades de caràcter personal que són objecte de supressió, dels quals s'indiquen el destí i, si s'escau, les previsions que s'han adoptat per destruir-lo.

Article 5

Mesures de gestió i organització

Els òrgans responsables dels fitxers regulats o modificats a l'empara d'aquesta Ordre han d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades que reconeixen els articles 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i les normes reglamentàries vigents.

Disposició derogatòria

Queda derogat el Decret 303/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència, i el Decret 223/1998, de 30 de juliol, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència, en tot el que resultin afectats per aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de novembre de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de la Presidència

Annex 1

Fitxers amb dades de caràcter personal que crea el Departament de la Presidència

Direcció de Comunicació de la Presidència

Nom del fitxer: Professionals dels mitjans de comunicació de la Direcció de Comunicació de la Presidència.

Finalitat i usos previstos: servei d'atenció personalitzada als professionals de la comunicació, amb el subministrament de la informació sol·licitada i accés a convocatòries de premsa per a professionals.

Persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: professionals dels mitjans de comunicació.

Procediment de recollida de dades: declaració de la persona o mitjà interessats i transmissió electrònica.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal: nom i cognoms, domicili professional, correu electrònic, telèfon, fax, mitjà per al qual treballa i càrrec que ocupa.

Cessions de dades: no se'n preveuen.

Responsable del fitxer: Direcció de Comunicació de la Presidència.

Òrgan davant del qual es poden exercir els drets d'oposició, accés, rectificació i cancel·lació:

Gabinet de Premsa de la Presidència

Direcció de Comunicació de la Presidència

Pl. de Sant Jaume, 4 (Palau de la Generalitat)

08002 Barcelona

Mesures de seguretat: nivell bàsic.

Secretaria General de la Presidència

Nom del fitxer: Sol·licituds expresos polítics.

Finalitat i usos previstos: concedir indemnització segons el Decret 288/2000, de 31 d'agost, pel qual s'estableixen els requisits per regular les indemnitzacions de les persones incloses en els supòsits que preveu la Llei 46/1977, de 15 d'octubre, d'amnistia, i excloses dels beneficis de la disposició addicional 18 dels pressupostos generals de l'Estat per als períodes 1990 i 1992, i explotació estadística, estudis i informes de gènere.

Persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: qualsevol persona que compleixi els requisits que estableix el Decret 288/2000, de 31 d'agost, i que s'hi vulgui acollir.

Procediment de recollida de dades: la mateixa persona interessada o el seu representant legal, hereus legals, registres públics, administracions públiques, a través d'un formularis en suport paper.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal: nom i cognoms, NIF, adreça, telèfon, estat civil, data i lloc de naixement, edat, sexe, nacionalitat, filiació, certificat de disminució, incapacitat laboral, dades penals, dades bancàries. Poders notarials de tutoria.

Cessions de dades: a institucions i organismes de caràcter oficial i administracions públiques per fer tractaments estadístics desglossats per sexe i edat.

Responsable del fitxer: Secretaria General de la Presidència.

Òrgan davant del qual es poden exercir els drets d'oposició, accés, rectificació i cancel·lació:

Punt d'Atenció Expresos

Secretaria General de la Presidència

Carrer del Marquès de Barberà, 33

08001 Barcelona

Mesures de seguretat: nivell alt.

Nom del fitxer: Sol·licituds expresos polítics menors de 65 anys.

Finalitat i usos previstos: concedir indemnització segons el Decret 330/2002, de 3 de desembre, pel qual es regulen les compensacions econòmiques de les persones menors de 65 anys, que van patir privació de llibertat i que estan incloses en els supòsits que preveu la Llei 46/1977, de 15 d'octubre, d'amnistia, i explotació estadística, estudis i informes de gènere.

Persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: qualsevol persona que compleixi els requisits que estableix el Decret 330/2002, de 3 de desembre, i que s'hi vulgui acollir.

Procediment de recollida de dades: la mateixa persona interessada o el seu representant legal, hereus legals, registres públics, administracions públiques a través d'un formularis en suport paper.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal: nom i cognoms, NIF, adreça, telèfon, estat civil, data i lloc de naixement, edat, sexe, nacionalitat, filiació, certificat de disminució, incapacitat laboral, dades penals, dades bancàries. Poders notarials de tutoria.

Cessions de dades: a institucions i organismes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR