DECRET 288/2000, de 31 d'agost, pel qual s'estableixen els requisits per regular les indemnitzacions de les persones incloses en els supòsits previstos a la Llei 46/1977, de 15 d'octubre, d'amnistia, i excloses dels beneficis de la disposició addicional divuitena dels pressupostos generals de l'Estat per als períodes 1990 i 1992.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

288/2000, de 31 d’agost, pel qual s’estableixen els requisits per regular les indemnitzacions de les persones incloses en els supòsits previstos a la Llei 46/1977, de 15 d’octubre, d’amnistia, i excloses dels beneficis de la disposició addicional divuitena dels pressupostos generals de l’Estat per als períodes 1990 i 1992.

La Llei de pressupostos generals de l’Estat per a 1990, en la seva disposició addicional divuitena, va estipular la concessió d’una sèrie d’indemnitzacions a favor d’aquelles persones que van patir presó com a conseqüència dels supòsits regulats a la Llei 46/1977, de 15 d’octubre, d’amnistia.

Els grups polítics del Parlament de Catalunya manifesten la seva voluntat d’ampliar la cobertura d’aquelles indemnitzacions a persones residents a Catalunya que, havent patit privació de llibertat en els supòsits previstos en la Llei 46/1977, no complien algun dels requisits exigits en la disposició divuitena abans mencionada.

El Govern de la Generalitat, tot i que entén que cap indemnització pot retornar als afectats i als seus familiars allò que van perdre amb motiu de la repressió i la reclusió que van patir en la lluita per les llibertats, creu que és de justícia compensar tots els catalans que no van poder-se acollir a les indemnitzacions a través de la Llei dels pressupostos generals de l’Estat dels anys 1990 i 1992.

En virtut d’això, vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte la regulació de la concessió de les indemnitzacions per a les persones afectades pels supòsits determinats per la Llei 46/1977, de 15 d’octubre, d’amnistia, i excloses dels beneficis de la Llei de l’Estat, en proporció amb el temps d’estada a la presó.

Article 2

Beneficiaris

2.1 Poden ser destinatàries d’aquestes ajudes aquelles persones que hagin sofert privació de llibertat en qualsevol establiment penitenciari o disciplinari i per actes d’intencionalitat política.

Els possibles beneficiaris podran presentar una sol·licitud sempre que compleixin els requisits següents:

a) Haver complert els 65 anys d’edat el dia 31 de desembre de 2000.

b) Tenir el veïnatge civil català.

c) No haver estat beneficiari de cap ajut de les administracions públiques i/o de la Seguretat Social, en concepte d’ajuda, indemnització, de qualsevol tipus, que pogués correspondre-li pel mateix concepte que es regula en aquest Decret.

d) Haver patit privació de llibertat de forma efectiva, indicant el període i el lloc on es va romandre.

2.2 En cas de mort de la persona beneficiària, podran percebre aquestes ajudes els cònjuges vidu o vídua o aquella persona lligada al beneficiari de l’ajuda amb una relació de convivència anàloga a la conjugal, i els fills que tinguin reconeguda legalment la condició de disminuït; si aquests són més...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR