ORDRE TRE/87/2009, de 27 de febrer, per la qual s'aprova l'aplicació Conciliacions per a l'automatització de la tramitació dels expedients de conciliació administrativa prèvia a la via judicial laboral.

Fecha de Entrada en Vigor13 de Marzo de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/87/2009, de 27 de febrer, per la qual s'aprova l'aplicació Conciliacions per a l'automatització de la tramitació dels expedients de conciliació administrativa prèvia a la via judicial laboral.

El Reial decret legislatiu 2/1995, de 7 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de procediment laboral, estableix com a requisit obligatori, previ a la tramitació del procediment laboral, l'intent de conciliació davant el servei administratiu corresponent.

D'altra banda, l'article 45.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, preveu que les administracions impulsaran l'aplicació de tècniques i mitjans electrònics, informàtics i telemàtics per al desenvolupament de l'activitat i l'exercici de les seves competències.

La Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, a l'article 6.1, reconeix el dret de la ciutadania a relacionar-se amb les administracions públiques utilitzant mitjans electrònics per a l'exercici dels drets previstos a l'article 35 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, així com per obtenir informacions, realitzar consultes i al·legacions i formular sol·licituds.

D'acord amb el Decret 324/2001, de 4 de desembre, relatiu a les relacions entre els ciutadans i l'Administració de la Generalitat de Catalunya, que disposa les condicions mínimes necessàries dels procediments telemàtics de l'Administració;

Vist el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball (DOGC núm. 4967, de 13.9.2007);

Atès l'interès que el Departament de Treball té en la posada en marxa del procés telemàtic per a la tramitació dels expedients de conciliació administrativa prèvia a la via judicial laboral, és necessari que l'entrada en vigor d'aquesta Ordre sigui l'endemà de la seva publicació.

Vist l'informe previ del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, l'informe de la Comissió de Coordinació Corporativa, i l'informe de l'Assessoria Jurídica del Departament de Treball,

Ordeno:

Article 1

Objecte, àmbit d'aplicació i unitats competents

Aquesta Ordre regula, per al territori de Catalunya, els procediments telemàtics, mitjans electrònics i informàtics en la tramitació dels expedients de conciliació administrativa prèvia a la via judicial laboral regulada als articles 63 a 68 del Reial decret legislatiu 2/1995, de 7 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de procediment laboral, la gestió dels quals correspon als Serveis Territorials del Departament de Treball de la Generalitat.

Article 2

Aprovació i publicitat de l'aplicació

2.1 S'aprova l'aplicació Conciliacions d'automatització dels processos de la conciliació administrativa prèvia a la via judicial laboral.

2.2 S'aprova la relació de tràmits dels processos de conciliacions que es podran realitzar telemàticament mitjançant l'aplicació informàtica Conciliacions i que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

2.3 Per a la realització d'aquests tràmits s'aproven els formularis de sol·licitud, als quals s'accedeix mitjançant l'aplicació informàtica Conciliacions.

Article 3

Voluntarietat de la tramitació telemàtica

La tramitació telemàtica dels expedients de conciliació té caràcter voluntari i la utilització d'aquest canal no implica cap tracte discriminatori en la tramitació del procediment, respecte de la tramitació presencial, sens perjudici de les modalitats regulades als articles 9 i 14, on s'estableix la via telemàtica com a única forma d'iniciació de la tramitació.

Article 4

Identificació, autentificació i signatura electrònica

En la presentació telemàtica de sol·licituds, la identificació de les persones interessades es fa mitjançant un certificat reconegut de signatura electrònica de persona física o jurídica, emès per una entitat certificadora reconeguda per l'Agència Catalana de Certificació i classificada amb nivell 3 o superior, que serà utilitzat d'acord amb les corresponents condicions d'ús.

Article 5

Representació

5.1 Qualsevol persona física o jurídica amb capacitat d'obrar pot representar per via telemàtica altres persones físiques o jurídiques sempre que acrediti la representació esmentada mitjançant un dels mecanismes següents:

  1. Inclusió de l'apoderament en el certificat reconegut de signatura electrònica del o de la representant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR