ORDRE ENS/290/2013, de 12 de novembre, per la qual s'estableix l'equivalència entre els certificats de competència digital (COMPETIC) de l'educació de persones adultes i els certificats de l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

El Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), defineix l’ACTIC com el certificat que acredita la competència digital, entesa aquesta com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

Els continguts de les competències dels certificats ACTIC són els recollits a l'annex 2 del Decret 89/2009, de 9 de juny, i s’han revisat i actualitzat mitjançant l'Ordre EMO/417/2012, de 27 de novembre (DOGC núm. 6277, de 19.12.2012).

El Departament d'Ensenyament, l’any 2007, va crear els cursos COMPETIC com a activitat formativa transversal en TIC per als centres i aules de persones adultes.

Mitjançant Resolució, de 19 de juny de 2012, de la Direcció General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, per la qual s’estableixen els currículums dels ensenyaments d’informàtica d’aplicació als centres i aules de persones adultes que depenen del Departament d’Ensenyament, s’ha dut a terme l’actualització dels currículums dels ensenyaments d’informàtica (COMPETIC) tenint en compte el principi de competència autònoma i creativa dels sistemes digitals, i en consonància amb el Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC).

L’Oficina Gestora de l’ACTIC, un cop estudiada i valorada la idoneïtat de l’equivalència entre els certificats ACTIC i els cursos COMPETIC, d’acord amb el que estableix l’apartat 2.e) de l’article 12 del Decret 89/2009, de 9 de juny, ha proposat l’equivalència entre els certificats de l’ACTIC i els dels cursos COMPETIC.

La disposició addicional tercera del Decret 89/2009, de 9 de juny, faculta els titulars dels departaments competents en matèria de societat de la informació i d’educació per a establir, mitjançant l’aprovació d’una ordre conjunta, els títols, diplomes i certificats del Departament d’Ensenyament que siguin considerats equivalents als que regula el Decret 89/2009, de 9 de juny.

Per tot això, a proposta del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació i de la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat,

Ordeno:

Article únic

Els certificats dels cursos de competència digital (COMPETIC) de l'educació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR