ORDRE EMO/417/2012, de 27 de novembre, per la qual es revisen i s'actualitzen els continguts de les competències digitals detallats en l'annex 2 del Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC).

Fecha de Entrada en Vigor20 de Febrero de 2013
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

El Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), estableix 3 nivells de competències digitals. El contingut de les competències exigides per a cada nivell queda recollit a l’annex 2 de la disposició esmentada.

La disposició addicional cinquena del Decret 89/2009, de 9 de juny, preveu que l’actualització dels continguts de les competències digitals es pot fer mitjançant una ordre de la persona titular del departament competent en matèria de societat de la informació.

El Consell Rector previst en l’article 10 del Decret 89/2009, de 9 de juny, que vetlla per la revisió i l’actualització dels continguts de l’ACTIC, ha fet una proposta d’acord amb els suggeriments efectuats per la Comissió Assessora i sobre la base dels treballs tècnics duts a terme per l’Oficina Gestora de l’ACTIC.

En aquesta actualització de continguts s’han incorporat matèries relacionades amb les xarxes socials, la mobilitat, la informàtica en núvol, la realitat augmentada, la geolocalització, la transmissió de dades i multimèdia per IP i les dades obertes.

A més de l’actualització de continguts de les competències, en el procés de revisió s’ha vist necessari redefinir l’estructura d’alguns indicadors competencials, que no suposa actualització de continguts, per tal de equilibrar-ne el pes en les proves d’avaluació, i explicitar alguns conceptes dins dels indicadors.

Per tot això, d’acord amb la proposta del Consell Rector de l’ACTIC de 12 de juliol de 2012,

Ordeno:

Article únic
  1. Aprovar la revisió i l’actualització dels continguts de les competències en tecnologies de la informació i la comunicació. Les actualitzacions realitzades afecten continguts de les competències C1 a C3.

  2. Aprovar l’annex d’aquesta Ordre, que substitueix l’annex 2 del Decret 89/2009, de 9 de juny.

Disposició addicional primera

Els continguts revisats i actualitzats que s’aproven mitjançant aquesta Ordre s’aplicaran a les proves d’avaluació que tinguin lloc a partir de la data d’entrada en vigor.

Disposició addicional segona

Atès que no s’han introduït actualitzacions en continguts de competències en el nivell 3, aquelles persones que amb anterioritat a l’aprovació d’aquesta Ordre hagin obtingut el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR