DECRET 220/1989, de 28 d'agost, de delegació de determinades competències de l'administració de la Generalitat a les comarques en matèria de serveis socials. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1241, pàg. 105, de 12.1.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Llei 26/1985, de 27 de desembre, de serveis socials, va preveure que les entitats territorials en què s'havia d'estructurar la Generalitat de Catalunya d'acord amb l'article 5.3 de l'Estatut d'Autonomia exercirien, a més de les competències pròpies en matèria de serveis socials, les que els fossin delegades.

La Llei 6/1987, de 4 d'abril, sobre l'organització comarcal de Catalunya reconeix a la comarca la competència en matèria de serveis socials entre d'altres, d'acord amb les lleis del Parlament.

La Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, determina la possibilitat que l'Administració de la Generalitat delegui competències als ens locals, sense que, no obstant això, se n'alteri la titularitat.

Ateses aquestes normes, i considerant el principi operatiu de descentralització per a la recerca de la millor efectivitat gestora recollit al Pla d'actuació social vigent, a proposta dels consellers de Benestar Social i de Governació, amb l'informe previ del Consell General de Serveis Socials, per acord del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Delegació de competències en matèria de serveis socials. El Departament de Benestar Social delegarà en les comarques de Catalunya, mitjançant els convenis instrumentals que regula l'article 5, la competència en els serveis socials següents sense que, no obstant això, se n'alteri la titularitat:

  1. Establiments d'acolliment residencial de titularitat de l'ICASS destinats a l'atenció a persones amb disminució, regulats per l'annex 1 de l'Ordre de 15 de juliol de 1987.

  2. Promoció de la iniciativa privada en serveis socials residencials per a persones amb disminució, mitjançant la cooperació en els programes de foment de l'ICASS regulats al Decret 39/1988, d'11 de febrer.

  3. Activitats de promoció de la integració social de les persones amb disminució, en el marc del que estableixin els plans d'actuació social que aprovi el Consell Executiu de la Generalitat.

Article 2

Establiments d'acolliment residencial per a persones amb disminució. La delegació d'aquests serveis socials abasta la gestió dels establiments amb responsabilitat plena, garantint l'aplicació del règim jurídic dels serveis públics que es presten que correspon de reglamentar en exclusiva al Departament de Benestar Social. L'ICASS autoritzarà l'ingrés d'usuaris als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR