DECRET 140/1989, de 30 de maig, de modificació del Decret 436/1983, de 6 d'octubre, de desplegament de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, d'administració institucional de la sanitat i de l'assistència i els serveis socials de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 141/1988, de 4 de juliol, es va crear el Departament de Benestar Social. Posteriorment, la Llei 10/1988, de 27 de juliol, va derogar totes les disposicions de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, d'administració institucional de la sanitat i de l'assistència i els serveis socials de Catalunya, que asignaven competències al Departament de Sanitat i Seguretat Social en matèria de serveis i assistència social. Aquestes competències van ser assumides pel Departament de Benestar Social mitjançant el Decret 187/1988, d'1 d'agost. Així doncs, escau ara modificar del Decret 436/1983, de 6 d'octubre, de desplegament de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, per tal d'adapatar-lo a la distribució actual de les competències i adequar-lo a l'estructura del Departament de Benestar Social. En virtud d'això, a proposta del Conseller de Benestar Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 2.1 i 2.2 del Decret 436/1983, de 6 d'octubre, pel que fa a l'assignació de competències als òrgans del Departament de Benestar Social en relació amb l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, que queden redactats en els termes següents:

"2.1 Al Conseller de Benestar Social:

"

  1. L'organització i la direcció dels centres, els serveis, les institucions i les prestacions de l'assistència i els serveis socials i sociosanitaris de la Seguretat Social i de la Generalitat a Catalunya.

    "

  2. La fixació, a proposta de la Direcció General d'Afers Socials, de les directrius respecte a l'establiment d'acords, convenis o fórmules de gestió integrada o compartida amb l'Administració local i altres entitats públiques o privades en matèria d'assistència i serveis socials.

    "

  3. L'atorgament d'autorització per a la creació, la modificació, el trasllat, el tancament o la supressió de centres, serveis i establiments socials, assistencials i sociosanitaris, en els termes i amb les condicions que estableixen les diposicions vigents.

    "

  4. Les competències que en matèria de modificació de crèdits pressupostàris en l'àmbit dels serveis de la Seguretat Social li atribueix la normativa vigent.

    "

  5. L'aprovació dels plans d'inversió en matèria d'assistència i serveis socials.

    "

  6. L'aprovació de la proposta d'avantprojecte de pressupost elaborat per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i la seva presentació al Departament d'Economia i Finances.

    "

  7. La formulació de la proposta de l'estructura...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR