DECRET 255/2008, de 23 de desembre, pel qual es crea el Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació del Departament de la Vicepresidència, la persona titular del qual adopta la denominació de viceconseller/a.

Fecha de Entrada en Vigor30 de Diciembre de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

255/2008, de 23 de desembre, pel qual es crea el Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació del Departament de la Vicepresidència, la persona titular del qual adopta la denominació de viceconseller/a.

La Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, regula a l'article 24 la figura dels comissionats, que poden ser nomenats pel Govern i als quals ha d'assignar un àmbit d'actuació específic i ha d'adscriure al departament corresponent.

D'acord amb l'article 1.1 del Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, es crea el Departament de la Vicepresidència, que té l'àmbit de competències que li atribueix l'article 3.2 del Decret esmentat.

El Decret 478/2006, de 5 de desembre, d'estructura del Departament de la Vicepresidència, modificat pel Decret 634/2006, de 27 de desembre, i el Decret 32/2008, de 5 de febrer, determina al seu article 2.1, lletra c), que la Secretaria d'Afers Exteriors hi figura adscrita. Aquesta Secretaria d'Afers Exteriors té les funcions i l'estructura que determina el Decret 633/2006, de 27 de desembre, segons el que estableix l'apartat 4 de l'article únic del Decret 634/2006, de 27 de desembre.

Mitjançant aquest Decret el Govern, fent ús de la possibilitat que preveu l'article 24.1 de la Llei 13/2008, de la Presidència de la Generalitat, procedeix a la creació del Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació, adscrit al Departament de la Vicepresidència, i amb les funcions i l'estructura que fins ara corresponien a la Secretaria d'Afers Exteriors.

Per altra banda, l'apartat 3 de l'article 24 de la Llei esmentada determina que els comissionats adscrits al departament del qual sigui titular el vicepresident del Govern, poden tenir la denominació de viceconsellers.

De conformitat amb el que s'ha exposat, atès el que estableix la Llei 13/2008 esmentada, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del vicepresident del Govern i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Del viceconseller/a d'Afers Exteriors i Cooperació

  1. Es crea el Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació, adscrit al departament de la Vicepresidència, al qual s'assignen les competències i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR