ORDRE ENS/359/2003, de 4 d'agost, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats per al nivell d'educació infantil (3-6 anys).

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/359/2003, de 4 d'agost, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats per al nivell d'educació infantil (3-6 anys).

El curs 1990-1991 es va iniciar l'acció d'ajut econòmic per al funcionament de les unitats de segon cicle d'educació infantil dels centres concertats d'educació general bàsica. Des d'aleshores el Departament d'Ensenyament ha anat convocant concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats en el segon cicle d'educació infantil (3-6 anys).

D'altra banda, segons estableix la disposició addicional 6 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, les subvencions que s'estableixin per al finançament del funcionament ordinari de nivells, etapes, cicles o graus no concertats de centres que tinguin subscrit concert educatiu tindran caràcter recurrent i el seu import s'ajustarà a les disponibilitats pressupostàries de cada exercici i a les previsions de la normativa que les reguli.

D'acord amb el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a la concessió de subvencions destinades a finançar el cost de les places escolars del nivell d'educació infantil (3-6 anys) en els centres docents privats per al curs 2003/04. Aquest concurs es regirà per les bases que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquestes subvencions s'atorguen per un import de 17.412,00 euros per cada unitat de primer curs d'educació infantil (3 anys), distribuït en pagaments mensuals de 1.451,00 euros, i per un import de 10.980,00 euros per cada unitat de segon (4 anys) i tercer (5 anys) curs d'educació infantil, distribuït en pagaments mensuals de 915,00 euros.

Aquests imports aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària 1304 D/480130800/4222 del pressupost de la Generalitat de Catalunya i per un import màxim de 30.834.900,00 euros. La despesa corresponent a l'any 2003 és de 8.092.266,00 euros i la resta de l'import, que correspon al període gener/agost de l'any 2004 és de 22.742.640,00 euros, el qual queda condicionat a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2004.

Article 3

Els titulars dels centres interessats a acollir-se a aquest règim de subvencions podran presentar les seves sol·licituds a la corresponent delegació territorial del Departament d'Ensenyament durant el període comprès entre l'1 i el 18 de setembre de 2003 ambdós inclosos, utilitzant el model de sol·licitud que es lliurarà en les dites delegacions o bé, a l'adreça electrònica http://www.gencat.es/ense.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts, es requerirà l'interessat perquè en el termini de deu dies esmeni la falta i adjunti, si escau, els documents preceptius, amb la indicació que de no fer-ho, es considerarà desistit de la seva petició.

Article 4

Atès el caràcter recurrent de les subvencions concedides per la Resolució ENS/3631/2002, de 10 de desembre, els centres subvencionats no han de tornar a sol·licitar la subvenció si no volen cap modificació. No obstant això, l'Administració revisarà d'ofici el compliment dels requisits i les condicions, i podrà modificar les unitats subvencionades, en el moment de la Resolució d'aquesta convocatòria.

Article 5

El director general de Centres Docents elevarà la corresponent proposta de resolució de la convocatòria a la consellera d'Ensenyament, la qual emetrà resolució en el termini màxim de sis mesos a comptar de l'endemà de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds. Un cop transcorregut aquest termini, si no ha recaigut cap resolució expressa, s'entén que la sol·licitud és desestimada.

La resolució de la convocatòria en què es concedeixin les subvencions es notificarà als interessats i es publicarà al DOGC.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR