DECRET 129/1989, de 19 de maig, pel qual es declara urgent l'ocupació per l'Ajuntament de Barcelona dels béns i drets afectats pels projectes del traçat del Segon Cinturó, trams Can Caralleu-c. Iradier, av. Pearson-Can Caralleu i av. Diagonal-av. Pearson.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'Ajuntament de Barcelona ha tramitat un expedient per a l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per expropiació forçosa, necessària per dur a terme les obres dels projectes de traçat del Segon Cinturó, trams Can Caralleu-c. Iradier, av. Pearson-Can Caralleu i av. Diagonal-av. Pearson, per la qual cosa sol·licita que es dicti una resolució per declarar urgent l'esmentada ocupació de béns.

En l'expedient s'acredita que els projectes de traçat de la "Xarxa metropolitana. Millora local. Segon Cinturó", pel que fa als trams av. Diagonal-av. Pearson, Can Caralleu-c. Iradier, i av. Pearson-Can Caralleu, van ser aprovats per la Direcció General de Carreteres per resolucions de 19 de febrer, 25 de juliol i 28 de novembre de 1988, respectivament.

També consta a l'expedient que els projectes esmentats van ser aprovats per la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona en data 16 de desembre de 1988. En aquesta sessió es va acordar aprovar les corresponents relacions de béns i drets afectats per cada projecte i la seva exposició al públic durant el termini reglamentari.

Les relacions dels béns concretats i individualitzats amb les dades suficients per a la seva identificació figuren a l'expedient.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona, en la sessió de 7 d'abril de 1989, va acordar aprovar l'informe sobre les al·legacions formulades durant el termini d'informació pública de les esmentades relacions i, en conseqüència, les va aprovar definitivament. També va acordar declarar iniciat l'expedient expropiatori.

Finalment, a l'expedient hi figura la memòria que justifica la urgència de l'ocupació, i que es fonamenta en la necessitat d'iniciar immediatament les obres de construcció del Segon Cinturó en els trams compresos entre l'avinguda Diagonal i el carrer Iradier, d'acord amb el conveni signat, en data 30 d'octubre de 1987, entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona per al finançament de les obres de la xarxa arterial de Barcelona, i pel fet que la construcció d'aquesta xarxa és bàsica per tal d'evitar les grans aglomeracions urbanes i els greus problemes circulatoris derivats del dèficit i la congestió de les infrastrutures que integren el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR