DECRET 188/1989, d'1 d'agost, pel qual es declara urgent l'ocupació per l'Ajuntament de Barcelona (Barcelonès) dels béns i drets afectats pel projecte bàsic de construcció del pavelló firal Las Arenas.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'Ajuntament de Barcelona ha tramitat un expedient per a l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats per expropiació forçosa, necessaris per dur a terme les obres del projecte bàsic de construcció del pavelló firal Las Arenas, pel qual sol·licita que es dicti una resolució per declarar urgent l'ocupació de béns esmentada.

A l'expedient consta que el Pla especial BE-156 d'ordenació del sector delimitat pels carrers de Tarragona, de la Diputació, de Vilamarí i la Gran Via de Les Corts Catalanes, aprovat definitivament en data 29 d'abril de 1985, ordena dues illes de l'Eixample i assigna al recinte ocupat per la plaça de braus de Las Arenas l'ús d'equipament sociocultural i recreatiu. El sistema d'actuació adoptat va ser el d'expropiació per a tots els elements annexos i externs al recinte, i el de gestió privada per al seu interior. Aquest sistema d'actuació va ser modificat per la Comissió de Govern, en sessió de 12 de juliol de 1989, en el sentit d'utilitzar el sistema d'expropiació per a l'interior del recinte, acord que va ser ratificat en sessió plenària de 21 de juliol de 1989.

En l'expedient s'acredita que el projecte tècnic de les obres va ser aprovat inicialment per la Comissió de Govern de l'Ajuntament en sessió de 19 de maig de 1989. En aquesta sessió es va acordar l'exposició al públic reglamentària del projecte, durant la qual es van presentar dues al·legacions que la Comissió de Govern, en sessió de 12 de juliol de 1989, va acordar desestimar. En conseqüència, es va aprovar definitivament el projecte.

Figura també a l'expedient la relació dels béns concretats i individualitzats amb les dades suficients per a la seva identificació, relació que va ser aprovada inicialment per la Comissió de Govern, d'acord amb el que estableix l'article 213.4.b) de les Normes subsidiàries del Pla general metropolità, en sessió d'1 de març de 1989. En aquesta sessió es va acordar iniciar l'expedient expropiatori i exposar al públic la relació pel termini reglamentari, durant el qual es van presentar diverses al·legacions.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona, en sessió de 21 d'abril de 1989, va acordar aprovar definitivament la relació de propietaris i la descripció dels béns i els drets afectats, en ser desestimades les al·legacions d'acord amb l'informe que s'adjunta a l'expedient. Aquest acord va ser ratificat per la Comissió de Govern en sessió de 12 de juliol de 1989.

Finalment, figura a l'expedient la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR