ORDRE TRI/69/2006, de 22 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts a projectes de seus socials de caràcter supraregional i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE

TRI/69/2006, de 22 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts a projectes de seus socials de caràcter supraregional i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball i Indústria, té com a objectiu l'atracció de noves inversions empresarials que afavoreixin el desenvolupament del teixit empresarial català i el seu pes econòmic a nivell nacional i internacional.

En un entorn marcat per la competència global, en el qual cada vegada són més els països i regions potencialment receptors d'inversions empresarials, pràcticament tots els països del món han intensificat els mecanismes d'incentius a l'atracció de noves inversions empresarials així com els instruments de manteniment de les inversions d'empreses que ja operen localment.

L'oferta d'incentius és realment rellevant, donat que influeix directament sobre l'avanç del projecte i sobre la decisió final de l'empresa, i per aquest motiu, mitjançant aquest programa d'incentius, el Departament de Treball i Indústria, a través del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial, pretén donar suport a les inversions que es considerin estratègiques pel teixit industrial català, i que contribueixen a portar a terme els objectius de política industrial i d'ocupació de Catalunya.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004) i la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 (DOGC núm. 4541, de 31.12.2005);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases per a la concessió d'ajuts a projectes de seus socials de caràcter supraregional i obrir la convocatòria per a l'any 2006.

Article 2

Convocatòries

2.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran en el DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que, un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes en aquesta Ordre, no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) obtingués fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió dels ajuts regulats en aquesta Ordre, mitjançant resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM.

2.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que, un cop resolta la convocatòria, s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a aquest exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts a la present Ordre.

Article 3

Tipus d'ajuts

3.1 El Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) podrà atorgar ajuts per a la realització dels projectes següents:

  1. Projectes d'establiment a Catalunya de noves seus socials de caràcter supraregional.

  2. Projectes d'ampliació de l'activitat de seus socials de caràcter supraregional ja creades i establertes a Catalunya que suposin una creació d'ocupació neta d'un mínim de 10 llocs de treball, incloent aquells projectes que comportin el traspàs a aquestes seus, per fusió o absorció d'altres empreses del grup fora de Catalunya, de noves activitats empresarials. El càlcul per determinar la creació neta d'ocupació es farà en funció del nombre de treballadors, calculats en unitats de treball a temps complert per any, directament relacionats amb el projecte contractats per l'empresa durant l'exercici de la convocatòria.

3.2 S'entén per seu social de caràcter supraregional aquella que compleixi aquests dos requisits:

A efectes legals: que sigui la seu social d'una empresa que, independentment de la seva forma legal, ha de tenir capacitat decisòria sobre funcions de l'empresa fora del territori català.

A efectes funcionals i organitzatius: que aquesta seu social sigui la unitat que dirigeix l'estratègia del grup en un territori o àmbit funcional determinat, o en un mercat en el que l'empresa tingui presència.

3.3 Els projectes que es presentin per a l'obtenció d'aquests ajuts s'hauran de portar a terme durant l'exercici de la convocatòria.

Article 4

Beneficiaris: concreció i requisits

4.1 Podran ser beneficiàries dels ajuts previstos en aquesta Ordre les empreses, incloses les cooperatives i societats laborals, que duguin a terme projectes com els que es descriuen a l'article 3 d'aquesta Ordre.

4.2 Amb caràcter general, els beneficiaris hauran de complir els següents requisits:

  1. En el cas d'empreses amb 50 o més treballadors, complir amb l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals (BOE núm. 45, de 21.2.2004), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

  2. Complir les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

  3. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  4. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  5. No haver estat sancionades, en resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de Seguretat Social en el Treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

4.3 El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació prevista a l'article 9.3 d'aquesta Ordre.

4.4 Donat que aquesta línia d'ajuts es regeix pel règim de minimis de la Comissió Europea, no en poden ser beneficiàries les empreses del sector del transport ni les relacionades amb la producció, transformació o comercialització dels productes que figuren a l'annex I del Tractat, referit bàsicament a productes agraris.

Article 5

Convocatòria per al 2006, presentació de sol·licituds i terminis

5.1 S'obre la convocatòria per al 2006 per a la presentació de sol·licituds per als ajuts a projectes de seus socials de caràcter supraregional previstos en aquesta Ordre.

5.2 S'estableixen dos períodes per a la presentació de sol·licituds dins de l'any 2006 per obtenir els ajuts previstos en aquesta Ordre: Primer termini: 30 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC. Segon termini: del 19 de juny al 17 de juliol.

5.3 Les sol·licituds, acompanyades de la documentació que preveu l'article 9.3, s'han de presentar en el CIDEM, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les seves delegacions, les adreces de les quals s'especifiquen en l'article 9.1 d'aquesta Ordre, o mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Article 6

Quantitat màxima per a l'any 2006 i aplicació pressupostària

6.1 La quantitat màxima destinada a aquests ajuts durant l'any 2006 és de 500.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 19.6470.219.64.11.1 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM). Aquesta quantitat es reparteix de manera proporcional entre els dos terminis de presentació de sol·licituds que s'estableixen en aquesta convocatòria. En el cas d'existència de sobrant una vegada resoltes les sol·licituds presentades al primer termini, aquest sobrant passarà al termini posterior.

6.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2006 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 7

Despeses subvencionables

Es consideren subvencionables els conceptes següents:

  1. Adquisició d'actius i equipaments directament relacionats amb el projecte.

  2. Subcontractació de tasques de relocalització.

  3. Subcontractació d'estudis d'enginyeria.

  4. Subcontractació d'estudis sectorials i/o de mercat elaborats per valorar la decisió del trasllat o implantació.

  5. Costos de formació addicional associada al contingut estratègic de l'activitat que se subvenciona.

Article 8

Intensitat dels ajuts

La intensitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR