ORDRE TIC/414/2002, de 29 de novembre, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials els diumenges i dies festius per a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/414/2002, de 29 de novembre, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials els diumenges i dies festius per a l'any 2003.

La disposició addicional del Decret 41/1994, de 22 de febrer, d'horaris comercials, preveu que mitjançant una ordre del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, amb la consulta prèvia al Consell Assessor en matèria de comerç de la Generalitat de Catalunya s'establirà anualment el calendari dels vuit diumenges i dies festius en els que els establiments comercials podran romandre oberts al públic.

Així mateix l'article 43.1.2 del Reial decret llei 6/2000, de 23 de juny, de mesures urgents d'intensificació de la competència en mercats de béns i serveis, ha establert que el nombre de diumenges i dies festius en què els comerços podran romandre oberts al públic durant l'any 2003 ha de ser d'onze com a mínim. Aquest Reial decret llei és vigent, i per tant d'obligat compliment mentre el Tribunal Constitucional no resolgui els recursos d'inconstitucionalitat interposats contra l'esmentada disposició pel Parlament de Catalunya, pel Govern de la Generalitat i per altres comunitats autònomes.

Com ja es va introduir en l'Ordre de 13 de gener de 1997, els ajuntaments podran acordar la substitució d'un o dos dies festius del calendari de dates consolidades en els quals s'autoritza l'obertura, per tal d'aconseguir una major flexibilitat i adequació a les necessitats concretes dels comerciants de les diferents poblacions.

Per això, de conformitat amb la disposició final 1 del Decret esmentat, escoltat el Consell Assessor en matèria de comerç de la Generalitat de Catalunya en la seva sessió de 4 de novembre de 2002, i en ús de les facultats que tinc legalment conferides,

Ordeno:

Article 1

Els vuit diumenges i dies festius en els que els establiments comercials de Catalunya poden romandre oberts al públic, durant l'any 2003, d'acord amb el Decret 41/1994, de 22 de febrer, d'horaris comercials, són els següents:

5 i 12 de gener

6 de juliol

1 de novembre

6, 8, 14 i 21 de desembre.

Article 2

Per imperatiu legal, atenent al que determina el article 43.1.2 del Reial decret llei 6/2000, de 23 de juny, mentre el Tribunal Constitucional no es pronunciï sobre els recursos interposats contra aquesta disposició, els comerços també podran romandre oberts al públic el dies 23 de febrer i 11 i 18 d'agost.

Article 3
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR