DECRET 329/2000, de 10 d'octubre, pel qual s'autoritza el bescanvi i la recompra de valors negociables de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

329/2000, de 10 d’octubre, pel qual s’autoritza el bescanvi i la recompra de valors negociables de la Generalitat de Catalunya.

El programa d’emissions de valors a llarg termini de la Generalitat de Catalunya ha esdevingut un sistema àgil de posada en circulació de valors, que ha permès una font sistemàtica i transparent de captació de recursos en funció de les necessitats de finançament.

No obstant això, per tal que l’objectiu a dalt esmentat pugui continuar desenvolupant-se, són necessaris volums de negociació suficientment amplis i instruments prou eficients per permetre dotar als valors de la liquiditat i l’expectativa de negociabilitat que el mercat exigeix.

Uns dels instruments que permeten aquests objectius són, d’una banda, el bescanvi de valors pels quals es podran substituir els valors que es determinin per altres, mitjançant un intercanvi o permuta d’una referència viva per una altra de nova, amb unes característiques de termini i cupó diferents, si s’escau, i d’altra, la recompra de valors a preu de mercat de comú acord amb el tenidor.

Tant el bescanvi com la recompra de valors han de ser vistos, per tant, com a instruments de gestió de la política financera de la Generalitat que, si bé pot reforçar la liquiditat de determinades referències, permetrà dotar d’una millor estructura el deute en circulació i així mantenir l’oferta de valors que satisfaci la demanda del mercat amb un efecte de disminució de cost de la càrrega financera.

Aquests instruments no comporten en cap cas una modificació de les condicions d’emissió, ja que el seu principi no es basa en l’amortització anticipada forçosa sinó en la voluntarietat del tenidor d’intervenir per motu proprio en la permuta o venda de valors en les condicions pactades o acordades.

El fonament substantiu per assolir aquest objectiu es troba recollit en l’article 33.2 de la Llei 3/2000, de 19 de maig, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2000, que autoritza substituir operacions d’endeutament de la Generalitat en qualsevol de les modalitats que s’enumeren en l’article 16 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, per dotar de major liquiditat les emissions en circulació o possibilitar l’emissió de nous tipus d’actius més adequats a les condicions actuals dels mercats financers.

Per tot això, en ús de l’autorització esmentada a proposta del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR