DECRET 163/1999, de 15 de juny, pel qual s'autoritza el bescanvi de valors negociables de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

163/1999, de 15 de juny, pel qual s’autoritza el bescanvi de valors negociables de la Generalitat de Catalunya.

El programa d’emissions de valors a llarg termini de la Generalitat ha esdevingut un sistema àgil de posada en circulació de valors, que ha permès una font sistemàtica i transparent de captació de recursos en funció de les necessitats de finançament.

No obstant això, perquè l’objectiu a dalt esmentat pugui continuar desenvolupant-se, els valors de la Generalitat, sigui quin sigui el mecanisme de posada en circulació, han de resultar atractius per a l’inversor. Això ha de permetre la creació d’un mercat dinàmic que es tradueixi en una formació de preus adequada als valors que l’emissió representa.

En aquest sentit, són necessaris volums de negociació suficientment amplis i instruments prou eficients per permetre dotar els valors de la liquiditat i expectativa de negociabilitat que el mercat exigeix.

El fonament substantiu per assolir aquest objectiu es troba recollit en l’article 33.2 de la Llei 20/1998, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1999, que autoritza substituir operacions d’endeutament de la Generalitat en qualsevol de les modalitats que s’enumeren en l’article 16 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, per dotar d’una liquiditat més gran les emissions en circulació o possibilitar l’emissió de nous tipus d’actius més adequats a les condicions actuals dels mercats financers.

El procediment que ha de permetre aquests objectius és el bescanvi de valors pel qual es podran substituir els valors que es determinin per altres, mitjançant un intercanvi o una permuta d’una referència viva per una altra de nova, amb unes característiques de termini i cupó diferents, si s’escau.

El bescanvi de valors ha de ser vist, per tant, com un instrument de gestió més de la política financera de la Generalitat que permet adaptar-se a les novetats i circumstàncies de mercat, i tenir com a resultat uns productes financers flexibles i innovadors. Però alhora reforçarà la liquiditat de determinades referències, tindrà un efecte de dotar d’una millor estructura el deute en circulació i permetrà mantenir una oferta de valors que satisfaci la demanda del mercat amb un efecte de disminució de cost de la càrrega financera.

Els mecanismes per fer el bescanvi poden ser la subhasta, el procediment restringit entre creadors de mercat o la recompra directa en el mercat amb permuta de nous valors. Cadascun d’aquests mecanismes representa unes peculiaritats determinades i pot ser utilitzat en funció, també, del tipus de referència que es vol rescatar. No cal dir que el bescanvi de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR