DECRET 9/2005, de 25 de gener, sobre atribució de competències relatives al règim sancionador en matèria de transport ferroviari i per cable.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

9/2005, de 25 de gener, sobre atribució de competències relatives al règim sancionador en matèria de transport ferroviari i per cable.

El Decret 48/1994, modificat pel Decret 40/2002, de 5 de febrer, van atribuir a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya les facultats d'instrucció dels expedients sancionadors per infraccions de les persones usuàries que siguin incoats en els termes previstos en els articles 292 i 293 del Reglament de la Llei d'ordenació dels transports terrestres, aprovat pel Reial decret 1211/1990, de 28 de setembre, en les línies l'explotació de les quals té encomanades.

Posteriorment, s'han adoptat diverses disposicions que incideixen en el règim sancionador aplicable al transport públic ferroviari i per cable. Així, en primer lloc, la Llei 12/2002, de 14 de juny, de transport per cable, regula al seu Capítol VII les infraccions i el règim sancionador en matèria de transport per cable.

D'altra banda, la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives, ha establert diverses mesures aplicables per l'ús indegut del servei de transport públic de viatgers, entre les quals s'inclou la regulació del règim sancionador per als supòsits d'utilització de manera indeguda d'aquest servei.

Així mateix, l'1 de gener de 2005 ha entrat en vigor la Llei 39/2003, de 17 de novembre, del sector ferroviari, la qual estableix un nou règim sancionador en matèria de transport de viatgers per ferrocarril i deroga la regulació continguda en la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres en matèria sancionadora.

L'experiència positiva en l'exercici de la facultat instructora per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la conveniència de reforçar les facultats d'inspecció dels serveis que té encomanats, fa que es consideri oportú renovar les facultats instructores de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya als expedients sancionadors incoats d'acord amb la normativa vigent en matèria de transport ferroviari així com per l'eventual normativa reguladora del sector ferroviari a Catalunya que es pugui aprovar en el futur.

Per això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 S'atribueixen a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya les facultats d'instrucció dels expedients sancionadors per infraccions a la normativa reguladora del transport ferroviari i del transport per cable en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR