DECRET 273/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aproven els Estatuts de la Fira Internacional de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

273/2000, de 31 de juliol, pel qual s’aproven els Estatuts de la Fira Internacional de Barcelona.

L’article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, estableix que el Govern pot acordar la constitució de consorcis entre la Generalitat i altres administracions públiques per a finalitats d’interès comú.

Atesa la importància de les activitats firals per a la ciutat de Barcelona i per a l’economia de Catalunya, i d’acord amb el mandat parlamentari que conté la disposició addicional 63 de la Llei 3/2000, de 19 de maig, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2000, el Govern ha acordat integrar-se, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, en l’entitat consorcial Fira Internacional de Barcelona.

Per això, de conformitat amb les competències que m’han estat conferides legalment, a proposta del conseller d’Indústria, Comerç i Turisme i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S’aproven els Estatuts de la Fira Internacional de Barcelona, que es publiquen annexos a aquest Decret.

Disposicions finals

—1 Es faculta el conseller d’Indústria, Comerç i Turisme per dictar les normes necessàries per al desplegament, l’eficàcia i l’execució d’aquest Decret.

—2 Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 31 de juliol de 2000

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Subirà i Claus

Conseller d’Indústria, Comerç i Turisme

ESTATUTS

de la Fira Internacional de Barcelona

Capítol 1

De la Fira Internacional de Barcelona

Article 1

La Fira Internacional de Barcelona és una entitat de naturalesa pública, de base associativa i caràcter consorcial de foment, integrada de manera igualitària per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, amb els mateixos drets i les mateixes obligacions.

La Fira Internacional de Barcelona té personalitat jurídica pròpia i independent dels seus membres, patrimoni independent i plena capacitat d’obrar per al compliment dels seus fins.

La representació institucional de la Fira recau conjuntament en les tres entitats consorciades i n’estan en possessió conjuntament. En tot cas, el criteri del rang institucional regirà en tots els actes de la Fira.

El domicili social radica a l’avinguda Reina Maria Cristina, s/n, de la ciutat de Barcelona.

Article 2

L’objecte i la funció de la Fira és, en el sentit més ampli, la promoció, el foment i el desenvolupament del comerç i la indústria. Per a la consecució d’aquest objecte i funció, la Fira podrà actuar directament o indirectament mitjançant societats o qualsevol altra forma admesa en dret.

L’àmbit d’actuació de la Fira s’estén al territori de Catalunya i fora d’aquest, fins i tot, a l’àmbit internacional.

Article 3

La Fira Internacional de Barcelona podrà cedir, en les condicions que es pactin, els seus locals com a instal·lacions i serveis per a la realització de congressos, convencions, conferències, exposicions i altres manifestacions que s’organitzin i es desenvolupin de conformitat amb les disposicions legals vigents en cada cas.

Article 4

L’organització i el funcionament de la Fira Internacional de Barcelona es regirà pels presents Estatuts.

Capítol 2

De l’organització de la Fira Internacional de Barcelona

Article 5

Els òrgans de govern i gestió de la Fira Internacional de Barcelona són:

a) El Consell General.

b) El Consell d’Administració.

c) El director general.

Article 6

El Consell General estarà constituït per:

a) L’alcalde de la ciutat, que el presidirà.

En cas que el President de la Generalitat de Catalunya assisteixi a alguna sessió del Consell General de la Fira, aquest ocuparà i detindrà la presidència per rang institucional.

b) Un vicepresident primer, que serà el conseller del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

c) Un vicepresident segon, que serà el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.

d) Quatre vocals designats per l’Ajuntament de Barcelona.

e) Quatre vocals designats per la Generalitat de Catalunya.

f) Quatre vocals designats per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona entre els membres del seu Ple.

El president del Consell d’Administració i el director general de la Fira Internacional de Barcelona assistiran a les sessions del Consell General amb veu però sense vot, excepte quan el president del Consell General excusi la presència d’un d’ells o d’ambdós. A les sessions assistirà el secretari general amb veu però sense vot.

També hi assistirà amb veu però sense vot un representant del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona.

Article 7

El president i els vicepresidents del Consell General cessaran en els seus càrrecs quan siguin substituïts pel nou alcalde i conseller o president de les seves administracions o corporacions públiques respectives.

La resta de membres del Consell General cessaran quan siguin substituïts pels que designin les entitats consorciades.

Si durant el transcurs del seu mandat algun dels vocals és baixa en l’entitat que representi o cessa en el càrrec en funció del qual hagi estat designat, l’entitat corresponent procedirà a designar-ne el substitut.

En qualsevol moment, les entitats consorciades podran remoure qualsevol dels vocals designats per elles i procedir a una nova designació.

Article 8

Al Consell General de la Fira Internacional de Barcelona li correspon:

a) Aprovar els plans estratègics i d’actuació i desenvolupament de la Fira Internacional de Barcelona, a proposta del Consell d’Administració.

b) Aprovar els pressupostos anuals d’ingressos i despeses de la Fira Internacional de Barcelona i les seves liquidacions corresponents, a proposta del Consell d’Administració.

c) Aprovar les modificacions dels Estatuts de la Fira Internacional de Barcelona.

d) Ratificar els convenis que se subscriguin amb altres administracions o institucions públiques.

e) Ratificar els convenis o contractes signats amb empreses quan suposin despeses superiors al deu per cent del pressupost anual.

f) Aprovar les ampliacions dels espais firals i adquisicions d’immobles, a iniciativa pròpia o a proposta del Consell d’Administració.

g) Aprovar la constitució de societats o altres entitats jurídiques per desenvolupar el comerç o la indústria.

h) Nomenar i separar els membres del Consell d’Administració, a proposta de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.

i) Nomenar i separar el director general, a proposta del Consell d’Administració.

j) Nomenar i fer cessar el secretari general.

k) En supòsits excepcionals, prendre els acords necessaris per al bon funcionament de la Fira.

Article 9

El Consell General de la Fira Internacional de Barcelona es reunirà:

a) Preceptivament, en sessió ordinària, almenys dues vegades l’any.

b) Sempre que ho disposi el seu president, a iniciativa pròpia o a proposta de sis membres del Consell General.

En cada sessió, el president del Consell d’Administració i el director general donaran compte al Consell General de la tasca duta a terme des de la darrera reunió.

En la primera sessió ordinària de l’exercici, el president del Consell d’Administració i el director general...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR