DECRET 146/2008, de 22 de juliol, de modificació dels Estatuts del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyDecret

DECRET

146/2008, de 22 de juliol, de modificació dels Estatuts del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

El Govern va aprovar, en les sessions del 24 i 28 de març de 1988, la constitució del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona i els seus Estatuts. Es va donar publicitat a la creació del Consorci a través d'Ordre del conseller de Cultura de 28 de febrer de 1989.

Els Estatuts del Consorci van ser modificats pel Decret 336/1994, de 29 de novembre, i posteriorment pel Decret 200/1995, de 27 de juny, que va derogar l'anterior.

El 18 de juny de 2007 es va signar un protocol general entre el Ministeri de Cultura i el Consorci per a la incorporació del Ministeri en l'ens gestor del Museu.

El Consell General del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona ha aprovat definitivament, en la reunió de 14 d'abril de 2008, la modificació dels seus Estatuts per integrar l'Administració General de l'Estat, a través del Ministeri de Cultura, en el Consorci. Així mateix, els nous Estatuts preveuen la necessitat d'establir un contracte programa quadriennal entre el Consorci i les administracions públiques que l'integren, d'acord amb els principis d'eficàcia, eficiència i planificació. També s'amplien les funcions de la Comissió Delegada, s'estableix com a normativa supletòria l'aplicable a les entitats de dret públic de la Generalitat de Catalunya que han d'ajustar la seva activitat al dret privat, es regula la separació del Consorci per part d'entitats que l'integren i es fixa un control financer a través d'auditoria, com a novetats més rellevants.

A proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona, que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Disposició derogatòria

Es deroga el Decret 200/1995, de 27 de juny, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Barcelona, 22 de juliol de 2008

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Estatuts del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Naturalesa i personalitat jurídica

1.1 El Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona (d'ara endavant, el Consorci) és un ens de dret públic de caràcter associatiu i voluntari, constituït per administracions públiques i entitats privades sense ànim de lucre.

1.2 El Consorci té personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres i plena capacitat d'obrar per complir les seves finalitats.

Article 2

Membres

2.1 Constitueixen el Consorci l'Administració General de l'Estat, per mitjà del Ministeri de Cultura, i les entitats fundadores següents:

  1. L'Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del departament competent en matèria de cultura.

  2. L'Ajuntament de Barcelona.

  3. La Fundació Museu d'Art Contemporani.

2.2 El nombre de membres del Consorci es pot ampliar amb altres entitats públiques o privades l'admissió de les quals han d'acordar els dos terços dels membres del Consell General.

Article 3

Durada i domicili

3.1 El Consorci es constitueix per temps indefinit.

3.2 El Consorci té la seu al Museu d'Art Contemporani de Barcelona, situat a la plaça dels Àngels d'aquesta mateixa ciutat.

Article 4

Finalitats i contracte programa

4.1 El Consorci té per objecte:

  1. La gestió del Museu d'Art Contemporani de Barcelona com a institució dedicada a l'adquisició, la conservació, l'estudi, l'exposició i la interpretació educativa d'obres d'art contemporani, amb una atenció especial per l'obra dels artistes catalans o relacionats amb Catalunya.

  2. La creació dels fons bibliogràfics i documentals que facilitin el coneixement i la difusió de l'art contemporani.

  3. L'estímul i la promoció de totes les activitats del Museu d'Art Contemporani de Barcelona com a espai per gaudir de l'art contemporani en les seves diverses manifestacions i, al mateix temps, com a espai per a la formació i l'educació de la sensibilitat i l'esperit crític de les persones.

4.2 El Consorci ha d'establir, amb les administracions públiques que l'integren, un contracte programa de caràcter quadriennal. El contracte programa ha d'incloure els projectes estratègics, el programa quadriennal d'activitats, el projecte museològic i museogràfic, i també les aportacions econòmiques de cadascuna de les administracions consorciades.

El Consorci i els òrgans competents de les administracions públiques consorciades han d'aprovar el contracte programa.

Article 5

Mitjans

Per complir les seves finalitats, el Consorci disposa dels mitjans essencials següents:

  1. Les aportacions econòmiques que acordin l'Administració General de l'Estat, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, d'acord amb l'article 22.3 d'aquests Estatuts; es dóna per fet que han de ser suficients per cobrir les despeses de funcionament ordinari del Museu.

  2. Les obres d'art propietat del Consorci. Així mateix, i en la major part, els béns de propietat de les administracions consorciades i de la Fundació Museu d'Art Contemporani que a títol de dipòsit cedeixen al Consorci, per exhibir-les al Museu.

  3. Els recursos econòmics del Consorci indicats a l'article 23 d'aquests Estatuts.

Article 6

Emblema

El Consorci pot adoptar un emblema com a símbol distintiu.

Capítol II

Òrgans del Consorci

Secció 1a

Òrgans de govern i gestió

Article 7

Òrgans

7.1 Són òrgans del Consorci:

  1. El Consell General.

  2. La Presidència del Consell General.

  3. Les vicepresidències del Consell General.

  4. La Comissió Delegada.

  5. La Presidència de la Comissió Delegada.

  6. La Direcció.

  7. La Gerència.

7.2 El director o directora disposa d'una Comissió Assessora.

Secció 2a

El Consell General

Article 8

Composició del Consell General

8.1 El govern i l'administració del Consorci corresponen al Consell General, que està presidit per la Presidència de la Generalitat. Ocupen les vicepresidències primera, segona i tercera les persones titulars de l'Alcaldia de Barcelona, la Sotssecretaria del Ministeri de Cultura i la Presidència de la Fundació Museu d'Art Contemporani, respectivament.

8.2 Integren també el Consell General fins a un màxim de vint vocals, designats pel Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Museu d'Art Contemporani. Cadascuna de les administracions consorciades ha de designar un nombre de membres en proporció a la contribució econòmica que faci. A la Fundació Museu d'Art Contemporani li corresponen cinc vocals independentment de la seva contribució econòmica, per l'aportació d'obres a la col·lecció.

8.3 La Secretaria del Consell General, amb veu però sense vot, correspon a la Secretaria del Consorci.

8.4 Per acord de les dues terceres parts dels seus membres, el Consell General pot...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR