DECRET 119/2009, de 28 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la loteria Lotto 6/49 i de les seves variants.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Agosto de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET

119/2009, de 28 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la loteria Lotto 6/49 i de les seves variants.

D'acord amb l'article 141.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de joc si l'activitat s'acompleix exclusivament a Catalunya.

L'objecte de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc és la regulació de totes les activitats relatives a casinos, jocs i apostes, en l'àmbit territorial de Catalunya. La disposició addicional primera d'aquesta Llei preveu l'aprovació per part del Govern del catàleg de jocs autoritzats a Catalunya, i, entre aquests, es recull el de la loteria.

La Llei 5/1986, de 17 d'abril, de creació de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat en l'article 2 estableix que aquesta Entitat té al seu càrrec l'organització, la gestió directa i la comercialització dels jocs que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat.

El Decret 240/2004, de 30 de març, pel qual s'aprova el catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i els criteris aplicables a la seva planificació, estableix en l'article 5 que la loteria, en qualsevol de les modalitats previstes en aquest precepte, serà organitzada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat. Aquest decret derogà el Decret 325/1985, de 28 de novembre, pel qual s'aprovà el primer catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya.

La Lotto 6/49 actualment es regula pel Decret 298/1987, de 23 de setembre, modificat amb posterioritat per diverses disposicions, i pel qual inicialment s'establí el percentatge de premis, les comissions a percebre i les liquidacions al Tresor de la Generalitat de la part de la recaptació que constituís l'ingrés públic d'aquesta loteria, organitzada i gestionada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat. Així mateix, aquesta loteria i la variant denominada Jòquer es regeix per allò establert en el Reglament aprovat mitjançant l'Ordre INT/128/2002, de 18 d'abril, i també pel Reglament de la loteria semi-activa aprovat per l'Ordre de 5 d'octubre de 1987.

El Decret 241/1986, de 4 d'agost, pel qual es fixa el Reglament General dels jocs de loteria organitzats per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, és d'aplicació supletòria.

Amb la nova regulació a través d'aquest Decret es pretén reordenar i actualitzar la normativa de la loteria Lotto 6/49 a fi d'assimilar els seus principis i criteris orientadors, i la seva estructura sistemàtica, amb els de la resta de les reglamentacions vigents de jocs de loteria que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat, organitzats, gestionats i comercialitzats per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, i amb la finalitat principal d'homogeneïtzar el marc normatiu de totes les loteries de l'àmbit competencial de l'esmentada Entitat.

A més d'aquest procés de reordenació i actualització amb l'objectiu d'aconseguir una homogeneïtzació de la normativa, la nova regulació incorpora una modificació respecte de la reglamentació anterior consistent en la introducció d'una nova variant de joc de la Lotto 6/49 denominada Combi 3, que s'afegeix a la variant de joc ja existent amb anterioritat denominada Jòquer.

S'estableix l'entrada en vigor d'aquest Decret l'endemà de la seva publicació al DOGC. L'exclusió de la vacatio legis oficial està justificada per raons comercials i de planificació en el temps, en funció dels paràmetres i dels criteris comercials i econòmics aplicables amb l'objectiu d'obtenir el millor impacte en el mercat.

L'exercici de les atribucions pròpies de l'Administració de la Generalitat en l'àmbit de competència relatiu al joc correspon al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, d'acord amb el què s'estableix a l'article 3 del Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, vista la proposta del Consell d'Administració de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR