Apéndix Fiscal

AutorIldefonso Sánchez Prat
Páginas319-330

CIRCULAR 6/98 INSTRUCCIONS A OBSERVAR EN LA CONSIDERACIÓ DELS CONTRACTES DE LLOGUER AMB OCASIÓ DE LA COMPROVACIÓ DE VALORS DE BÉNS IMMOBLES

En relació amb les sol·licituds de valoracions efectuades pels serveis de gestió i les oficines liquidadores als serveis de valoració, corresponents a finques en les quals el contribuent ha al·legat, en l'escriptura o en qualsevol tràmit posterior, l'existència de contractes d'arrendament, es considera convenient, als efectes de facilitar la correcta valoració de les finques, fer circular les instruccions següents:

  1. Quan els serveis de gestió o l'oficina liquidadora apreciïn l'existència d'arrendaments d'immobles que puguin comportar la pròrroga forçosa dels contractes (mitjançant al·legació del contribuent en l'escriptura o qualsevol altre document) determinaran la data de constitució de cada un d'ells de la qual cosa deixaran constància en l'expedient.

  2. Si aquestes dates no vénen correctament acreditades, el Servei de Gestió o l'Oficina Liquidadora sol·licitarà la informació referent a les mateixes dades segons el model que s'acompanya en l'annex 1 d'aquesta circular.

  3. Si passat el termini de 15 dies indicat al requeriment no s'ha rebut resposta per part del contribuent, el Servei de Gestió o l'Oficina Liquidadora considerarà que l'arrendament no comporta pròrroga forçosa i així ho informarà al Servei de Valoracions, als efectes escaients.

  4. En qualsevol altre situació el Servei de Gestió o l'Oficina Liquidadora informaran de la data d'arrendament de cadascun dels immobles de la finca. Aquestes dates hauran de ser considerades pels serveis de valoració, sense cap modificació, en el moment d'emetre els seus dictàmens.

  5. Si per qualsevol altre mitjà els serveis de valoració tinguessin coneixement de dades que afectessin a les dates de constitució dels arrendaments o qualsevol altra dada que en modifiqués la naturalesa i condicions, prèviament a efectuar la valoració o en la revisió d'aquesta, els serveis de valoració comunicaran les dades conegudes al Servei de Gestió o a l'Oficina Liquidadora per tal de permetre la formal incorporació a l'expedient de les dades a considerar. Per tant, tots els elements tinguts en consideració pels valoradors seran coneguts prèviament pel Servei de Gestió i constarà la seva justificació a l'expedient.

    El director general

    Joan Carles Costas i Terrones

    Barcelona, 2 de març de 1998

    ANNEX 1

    Text a incorporar als models de sol·licitud de dades.

    En relació amb l'expedient a dalt referenciat i en l'exercici de la facultat reconeguda per l'article 52 de la Llei general tributària, el Servei de Gestió d'aquesta Delegació Territorial/Oficina Liquidadora de ... ha incoat l'obertura de l'expedient de comprovació de valors. D'acord amb això, se us requereix per tal que en el termini de vint dies comptadors des de l'endemà de la notificació d'aquesta sol·licitud aporteu a aquesta secció la documentació següent:

    RESOLUCIÓN DE LA DIRECCIÓN GENERAL DE TRIBUTOS SOBRE EXENCIÓN AL I.V.A. DE LA SUBROGACIÓN EN EL PRÉSTAMO HIPOTECARIO

    A punto de entrar en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR